- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Deki hteo da ga plati iz svog džepa, on bi da bude Piksi – ko je Zvezdin drugi „Kanađanin“

© Foto : FK Crvena zvezdaStefan Mitrović
Stefan Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2022
Pratite nas
Nije se skoro desilo da jedan fudbaler iz Superlige privuče pažnju kao Stefan Mitrović (19), ofanzivni fudbaler Radničkog iz Niša, kome se predviđa vrhunska karijera. Od ovog ponedeljka Mitrović je i zvanično fudbaler Crvene zvezde koja je isplatila klauzulu od 500.000 evra.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Rođen je u Kruševcu, ali je fudbalski stasavao u Kanadi. U Hamiltonu, gde je živeo, jedan od prvih komšija mu je bio golman i kapiten Zvezde Milan Borjan. Otuda i raspoloženje da obuče crveno-beli dres, iako su ga neki preporučivali i Partizanu.
Glavna prednost mu je što je talentovan, a sa 19 godina lako može da reši i problem „bonusa“ koja je za neke timove prava rak-rana. Na Marakani nisu krili da su bili oduševljeni Mitrovićem koji im je zadavao probleme na premijeri nove sezone, iako je bilo 4:0 za Zvezdu.
Navodno je Dejan Stanković posle utakmice rekao saradnicima da će iz svog džepa platiti obeštećenje za napadača Nišlija, koji je u ugovoru s Radničkim imao klauzulu o slobodi od 500.000 evra.
Mitrović je kvalitet potvrdio i nekoliko dana kasnije na meču sa Partizanom (3:3) kada je bio asistent, pa je Zvezda odlučila da ga kupi.
„Fudbalski klub Crvena zvezda obaveštava javnost da je u skladu sa ugovorom definisanom izlaznom klauzulom za igrača Stefana Mitrovića, ponudio i uplatio danas 500 hiljada evra uvećanih za pdv na račun Radničkog iz Niša. Na taj način Stefan Mitrović je od danas član FK Crvena zvezda i staviće se na raspolaganje šefu stručnog štaba našeg kluba Dejanu Stankoviću“, saopštili su sa Marakane.
Mitrović je u Radnički stigao 2019. godine i preko omladinske selekcije gradio svoj put do prvog tima i mlade reprezentacije Srbije. Postao je pravi lider ekipe, a ove sezone je jedan od nosilaca igre i ponajboljih igrača u Superligi.
Početkom godine imao je poziv reprezentacije Kanade da joj se priključi i konkuriše za mesto među putnicima na Svetsko prvenstvo u Kataru, ali je u dogovoru sa ocem odlučio da ostane veran Srbiji.
Visok je 181 santimetar i mršave građe, a na meču sa Zvezdom bio je jedan od najbržih igrača na terenu. Odlikuju ga solidno ubrzanje i lake noge što protivničkim bekovima stvara problem kad treba da ga zaustave. Jedini način da to urade je da ga prate u stopu i fauliraju. Mitroviću, opet, nedostaje snage, posebno u gornjem delu tela, jer lako gubi duele u remplovanju. Takođe, mora da popravi skok igru.
Na lopti, Mitrović je ekstremno direktan i opasan igrač. Njegov primarni instinkt je da uvek traži gol. Vrlo je dobar u situacijama jedan na jedan i ne libi se da često utrčava u šesnaesterac. Ima dobar prvi kontakt s loptom i sposobnost da predribla svakog kvalitetnog štopera, što je radio u duelima sa Erakovićem i Dragovićem.
Kada nema prostora za svoje sprinteve, Stefan obično daje precizne pasove prvom slobodnom igraču. Protiv Zvezde se, na primer, u jednoj situaciji našao dva na jedan, ali je umesto da posluži centarfora odlučio da šutira i promašio. Takođe, na istom meču je imao tri centaršuta u šesnaesterac crveno-belih, ali je samo jedan bio opasan.
Stefan Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2022
SPORT
„Želim kao Piksi“ – Stefan nije želeo da bude Kanađanin /video/
Bez lopte Mitrović pokazuje dobru kretnju. Kada se pojavi prostor on voli razvlači igru i ostaje jedan na jedan sa protivnicima. Protiv Zvezde je imao jedan dobar trk iza leđa defanzivaca kada je lako prošao svog čuvara. Utisak je da bi Mitrović bio mnogo ubojitiji ako bi imao pored sebe u timu igrače dobrog pasa, jer se ovako olako traće njegovi dobri sprintevi i ubacivanja.
Uprkos ubedljivom porazu od Zvezde, Mitrović je pokazao dosta kvaliteta protiv najboljeg tima u Superligi. Prošle sezone je bio drugi mladi strelac u Srbiji sa 10 golova, iako nije napadač i tek su mu 19.
Definitivno ima potencijal da igra u ligama većeg ranga, ali će morati da poradi posebno na dve stvari: jačanje gornjeg dela tela i kreativnosti u igri. To znači da drži glavu podignutu visoko dok dribla i pokušava više da asistira kada se stvori šansa za to.
Možda će ga svemu tome naučiti baš Dejan Stanković.
Slaviša Jokanović - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2022
SPORT
Jokanovićev prvi ispit u Rusiji – bod kao „kuća“ i neophodnost „sveže krvi“
Italija policija - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2022
SPORT
Dramatično hapšenje fudbalera – nasred ulice: „Ko je ovo?!“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala