- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Stefan je blago Srbije – najbolji mladi rukometaš Evrope /video/

© Foto : Skrinšot / Jutjub/ Vranjska PlusStefan Dodić
Stefan Dodić - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2022
Pratite nas
Stefan Dodić, mladi srpski rukometaš, izabran je za najboljeg igrača Evrope u uzrastu do 20 godina i u narednom periodu mogao bi da bude jedan od nosilaca igre srpske seniorske reprezentacije.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Momak iz Vranja koji je igrački stasao u skopskom Metalurgu briljirao je na Evropskom prvenstvu u Portugalu i zavredeo status najboljeg igrača.
Dodić igra na poziciji srednjeg beka, odlikuje ga je lucidnost i visprenost pravog plejmejkera, a sve je to već zapazio selektor seniora Srbije Toni Đerona.
„Veoma sam srećan zbog Stefana. Pratio sam ga u utakmicama Metalurga, nije previše brz, eksplozivan, ali ima talenat da donosi prave odluke u teškim situacijama“, rekao je Đerona.
Dodić je već bio u seniorskom timu Srbije, selektor je rekao da je on zaslužio takav poziv, ali je i upozorio da sve treba da ide postepeno.
„Treba da dokaže svima iz svoje generacije zašto je dobio status seniorskog reprezentativca. To sam naučio u Barseloni, kada imate igrača koji igra sa prtim timom, on u drugom timu mora da pokaže zašto je zaslužio taj poziv“, naveo je Đerona.
I upravo tako, pola godine posle debija za seniorski tim, Dodić je u svom uzrastu pokazao da je najbolji.
Mladi srpski rukometaši su osvojili bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu, pobedivši Švedsku 30:26.
„Pre svega bih želeo da se zahvalim ljudima u Srbiji koji su nas podržavali tokom celog prvenstva i koji su nam bili vetar u leđa i u dobrim i u lošim trenucima. Hvala im na svemu. Drago mi je što smo posle 17 godina uzeli bronzanu medalju. To naravno mnogo znači za srpski rukomet, za naredne generacije koje dolaze. Mi smo dali sve od sebe, borili smo se za svaku loptu na terenu i bili smo kao jedna porodica. Srećan sam zbog priznanja za najkorisnijeg igrača EP i zaista mi to mnogo znači u nastavku karijere. Daje mi veću motivaciju da radim dalje i evo već jedva čekam nastavak sezone“, rekao je Dodić prenosi zvanični sajt Rukometnog saveza Srbije.
Rukomet - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2022
SPORT
Važna rukometna bronza za Srbiju!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala