- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Šojgu izdao naređenje: Uništiti dalekometno oružje ukrajinskih snaga

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaMinistar odbrane Rusije Sergej Šojgu
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2022
Pratite nas
Prioritet ruske vojske tokom specijalne vojne operacije je uništavanje dalekometnog naoružanja Oružanih snaga Ukrajine, izjavio je ministar odbrane Sergej Šojgu tokom inspekcije grupe „Istok“ koja obavlja zadatke u Ukrajini.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„General armije Sergej Šojgu je, konstatujući jačanje udarnih sposobnosti grupe, dao instrukcije komandantu za prioritetno uništavanje visokopreciznim oružjem neprijateljskih raketa dugog dometa i artiljerije, iz kojih se granatiraju stambena naselja Donbasa i namerno pale polja sa pšenicom, kao i skladišta žita“, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.
Komandant grupe „Istok“, general-potpukovnik Rustam Muradov, podneo je ministru izveštaj „o trenutnoj situaciji i napretku u ispunjavanju postavljenih borbenih zadataka za razbijanje neprijateljskih snaga“.
Šojgu je ranije obišao komandna mesta ruskih grupa „Jug“ i „Centar“, koje predvode general armije Sergej Surovikin i general-pukovnik Aleksandar Lapin.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala