- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruske snage pronašle skrovište ukrajinske municije u Hersonu

© Sputnik / Ivan Rodionov / Uđi u bazu fotografijaPronađeno skrovište oružja u Hersonskoj oblasti
Pronađeno skrovište oružja u Hersonskoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2022
Pratite nas
U Hersonu su u skrovištu koji su opremili ukrajinski diverzanti pronađena dva prenosna protivvazdušna raketna sistema „Igla“, bacač granata, eksploziv sa detonatorima, granate i automati „kalašnjikov“, izjavio je za Sputnjik izvor u ruskim bezbednosnim agencijama.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

U razgovoru sa stanovnicima Hersona dobijena je informacija da su u zoni benzinske pumpe u izgradnji viđene tri nepoznate osobe koje su pregledale stanicu. Nakon pretresa, u jednom od objekata pronađeno je skrovište u kome su, između ostalog, pronađena dva prenosna sistema, rekao je izvor.
Prema njegovim rečima, oba sistema „Igla“ bila su bez lansera, serijski i brojevi parija nisu bili čitljivi. Osim toga, tamo su bili sakriveni i bacač granata RPG-18, više od dve hiljade spakovanih metaka kalibra 5,45 mm i još hiljadu u rasutom stanju; dve jurišne puške – AKM i AKSU; tri granate F-1 i sedam – ​​RGD, kao i 21 osigurač UZRGM; pištolj PM sa dva šaržera; TNT bomba od 400 grama, pet elektronskih detonatora i dva kabla za paljenje od 15 centimetara.

Pronađeno skrovište ukrajinskih diverzanata

U Hersonu je takođe otkriven i vatreni položaj koji su utvrdili ukrajinski diverzanti za gađanje puteva kojim prolaze konvoji sa humanitarnom pomoći, kamioni sa poljoprivrednim proizvodima, kao i ruska vojna tehnika, izjavio je za Sputnjik izvor u snagama bezbednosti.
„Mesto vatrenog položaja izabrano je tako da je oblast gađanja obuhvatala kontrolni punkt i deonicu puta od regionalnog značaja duž kojeg se kreće vojna tehnika Oružanih snaga Rusije, humanitarni konvoji, kao i vozila koja prevoze poljoprivredne proizvode“, rekao je izvor.
Ruske snage redovno pronalaze skrovišta sa oružjem koje su ukrajinske vojske ili specijalne službe ostavile pre nego što su pobegle sa oslobođenih teritorija da bi tamo vršile diverzije. Istovremeno su veoma retko nalaženi prenosni sistemi predviđeni za uništavanje aviona i helikoptera.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala