- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

"Rosnjeft" ponudio nemačkoj vladi naftu iz Kazahstana

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaŠtand kompanije "Rosnjeft" na Istočnom ekonomskom forumu u Vladivostoku
Štand kompanije Rosnjeft na Istočnom ekonomskom forumu u Vladivostoku - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2022
Pratite nas
„Rosnjeft Dojčland“, podružnica kompanije „Rosnjeft“, ponudila je federalnom Ministarstvu ekonomije Nemačke alternativu ruskoj nafti, isporukama iz Kazahstana s obzirom na nameru vlasti da se odreknu ruske nafte 2023. godine, saopštilo je poslovno udruženje Istočne Nemačke i Berlina.
„Kao alternativno rešenje, Savezno ministarstvo ekonomije i zaštite klime Nemačke dobilo je ponudu od akcionara rafinerije "Rosnjeft Dojčland" za kupovinu sirove nafte u Kazahstanu“, navodi se u saopštenju, objavljenom na sajtu udruženja.
Prema ovom alternativnom planu, nafta iz Kazahstana bi se transportovala naftovodom "Družba" do rafinerije u nemačkom Švedu i neće potpadati pod embargo. Zajedno sa cevovodnim snabdevanjem nafte iz grada Rostoka, rad rafinerije u Švedu može biti 100 odsto osiguran, navodi se u saopštenju.
"Ako ništa drugo ne pomogne, poslovno udruženje u Istočnoj Nemačkoj i Berlinu... zahteva da ruska nafta nastavi da teče naftovodom "Družba". Na kraju krajeva, niko ne može da objasni zašto se gas iz Rusije može uvoziti, a nafta ne“, ističe se u saopštenju.
Podsetimo, nemačka vlada je saopštila da namerava da se naredne 2023. godine odrekne ruske nafte.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala