- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Peskov o sankcijama: Što nas ne ubije, čini nas jačim

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaPortparol Kremlja Dmitrij Peskov
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2022
Pratite nas
Sankcije Rusiji su cena za njenu nezavisnost i suverenitet, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov u intervjuu za iransku državnu televiziju i radio.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Prema njegovim rečima, kao i Teheran, Moskva je već navikla na sankcije još od vremena Sovjetskog Saveza, a ukupan broj ograničenja protiv zemlje od sovjetskih vremena „verovatno se meri hiljadama“.
„Ali, verovatno je to cena koju i naša zemlja i Iran plaćaju za svoju nezavisnost i za svoj suverenitet. U Rusiji postoji poslovica: ono što nas ne ubije čini nas jačim“, naglasio je on.
U intervjuu koji je Peskov dao iranskim novinarima uoči posete ruskog predsednika Vladimira Putina Teheranu, portparol Kremlja je primetio da je Iran već nekoliko decenija pod raznim sankcijama i da se „već dobro prilagodio razvoju, poboljšanju blagostanja svog naroda, uprkos svim ovim ograničenjima, koja su... apsolutno protivzakonita sa stanovišta međunarodnog prava“.
Kao odgovor na rusku specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini, zapadne zemlje počele su da uvode nove antiruske sankcije. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov primetio je da su to veoma ozbiljna ograničenja, ali se Rusija za njih unapred pripremala.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala