Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Predstavnici liste oko SNS kod Vučića

© Tanjug / MILOS MILIVOJEVICPredstavnici liste oko SNS kod Vučića
Predstavnici liste oko SNS kod Vučića - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2022
Pratite nas
Predsednik Aleksandar Vučić završava danas konsultacije o mandataru nove vlade, razgovorom sa predstavnicima liste okupljenje oko Srpske napredne stranke.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Na Andrićev venac desetak minusta pre 16.30 stigli su Miloš Vučević, Vladan Glišić, Vladimir Orlić, Milan Krkobanić, Rasim Ljajić, Aleksandar Vulin, kao predstavnici liste koja je na izborima osvojila najveće poverenje građana i najviše - 120 mandata.
Vučić je ranije danas razgovarao sa predstavnicima lista "Ujedinjeni za pobedu Srbije", koalicije oko SPS-a, te sa predstavnicima liste Nada.
Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić je izjavio da je koalicija oko socijalista spremna za nastavak saradnje sa SNS i da je u razgovoru sa predsednikom Aleksandrom Vučićem izrazen pozitivan stav o nastavku saradnje.
"Spremni smo i izražen je pozitivan stav i od strane predsednika Vučića o potrebi nastavka naše saradne," rekao je Dačih novinarima nakon konsultacija sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.
Llista okupljena oko SPS imaće 31 mandat u budućem sazivu parlamenta.
"Naša izbona lista je ponosna na sve rezultate ostvarene za ovih 10 godina zajedničke saradnje, koji su bili značajni u mnogim oblastima", rekao je Dačić i dodao da će nastaviti konsultacije sa predstavnicima SNS.
Na pitanje da li je bilo reči o konkretnoj budućoj saradnji, Dačić je rekao da su načelno razgovarali o tome, ali i o svemu što su radili.
© Tanjug / MILOS MILIVOJEVICLideri koalicije SPS-Jedinstvena Srbija-Zeleni Srbije na konsultacijama kod Vučića
Lideri koalicije SPS-Jedinstvena Srbija-Zeleni Srbije na konsultacijama kod Vučića - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2022
Lideri koalicije SPS-Jedinstvena Srbija-Zeleni Srbije na konsultacijama kod Vučića
Dodao je da ih je Vučić upoznao sa svim teškoćama i na spoljnopolitičkom i na regionalnom planu.
Lideri koalicije Nada, Miloš Jovanović i Vojsilav Mihajlović izjavili su da oni neće biti deo buduće vlade, ali će, kažu, biti "prava opozicija" koja će davati konstuktivne predloge i kritivkovati sve što ne bude valjalo.
Predsednik Novog DS S-a Miloš Jovanović rekao je novinarima, nakon rezgovora sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, da nije bilo razgovora o ucesću te koalicije u vladi.
Naveo je da je razgovor sa Vučićem bio relativno sadržajan, da su čuli kako predsednik vidi neke stvari, oko čega se ne slažu.
Jovanović je dodao i da mu smeta to što, kako tvrdi, Srbija, nema jasne pravce razvoja i ciljeve.
"Želeo bih da ta nova-stara vlast pruži odgovore na strateška pitanja", rekao je Jovanović i dodao da ostaje pitanje šta dalje po pitanju EU, koja je vrlo jasno postavila uslove za članstvo - priznanje secesije i uvođenje sankcija Rusiji.
"Mora se sarađivati sa EU, a da to nužno ne povlači člasntvo, koje u ovoj situaciji ne možemo ni podrazumevati", rekao je Jovanović.
© Tanjug / MILOS MILIVOJEVICNastavljene konsultacije, koalicija Nada stigla kod Vučića
Nastavljene konsultacije, koalicija Nada stigla kod Vučića - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2022
Nastavljene konsultacije, koalicija Nada stigla kod Vučića
Konsultacije o formiranju vlade predsednik je počeo u četvrtak sa predstavnicima manjinskih lista, a dan kasnije na Andrićevom vencu bili su i Zavetnici i Dveri koji su osvojili po 10 poslaničkih mesta.
Poziv za konsultacije odbile su lista "Moramo", kao i SDA Sandžaka, te Narodna stranka i DS, kao deo koalicije "Ujedinjenih
Predsednik će se zatim, u 18 sati, obratiti javnosti.
Konsultacije o formiranju Vlade predsednik je započeo u četvrtak, sa predstavnicima manjinskih lista, a dan kasnije na Andrićevom vencu bili su predstavnici izbornih lista Saveza Vojvođanskih Mađara, Zavetnika i koalicije Patriotskog bloka.
Pozivu na konsultacije se nisu odazvali predstavnici koalicije Moramo i SDA Sandžaka.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala