- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Milo sad nema potez: Riješena još jedna „dilema“ oko Temeljnog ugovora Crne Gore sa SPC

© AP Photo / Risto BozovicCrnogorski predsednik Milo Đukanović
Crnogorski predsednik Milo Đukanović - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2022
Pratite nas
Vladimir Pavićević, savjetnik potpredsjednika Vlade Crne Gore Vladimira Jokovića, kaže za Sputnjik da je pitanje Temeljnog ugovora završeno.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Vlada Crne Gore je danas usvojila zapisnik sa, prošle, 11. sjednice, na kojoj je usvojen Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom.
Time je riješena dilema da li će se o Temeljnom ugovoru na sjednici Vlade ponovo glasati, a premijer Dritan Abazović predložio je dodatne konsultacije prije potpisivanja ugovora.
Vlada je raspravljala o zapisniku sa, prošle, 11. sjednice, na kojoj je usvojen Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC).
“Temeljni ugovor je usvojen i preostalo je da dvije strane, Vlada Crne Gore i Srpska pravoslavna crkva, dogovore termin potpisivanja. Milov DPS danas nema na raspolaganju dobar potez. Ako odu na izbore, oslabiće. Ako nastave da podržavaju Vladu, građani vide da njihov uticaj na Vladu slabi. I to su prilike crnogorske politike. U postđukanovićevskoj smo eri. Milovo vrijeme je prošlo.”, zaključuje Pavićević za Sputnjik.
Prije osam dana zasijedalo je Predsjedništvo DPS-a i uskratilo podršku vladi Dritana Abazovića, iako je najavljivano iz te partije, Skupštini Crne Gore još nije stigao zahtjev o skraćenju mandata, niti o tome da se glasa o povjerenju vladi.
Mapa Balkana - Sputnik Srbija
Sve o političkim dešavanjima u Srbiji i regionu

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala