Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Mediji: Amerika i EU zavrću slavine za NVO u Srbiji

CC0 / Piksabej / Otkaz
Otkaz - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2022
Pratite nas
Nevladin sektor u Srbiji nije ispunio očekivanja donatora i mogao bi da ostane bez novca. Nezadovoljni radom i učinkom NVO u Srbiji na političkom planu, Amerika i EU nameravaju da smanje donacije, prenose mediji. Zapad bi mogao da smanji godišnje finansiranje NVO u Srbiji za više od 3 miliona evra, saznaje RT, uvidom u podatke tendera EU institucija.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Prikaži preko celog ekranaIzađi iz režima celog ekrana
KAko javlja "Blic", s obzirom na to da nevladin sektor nije ispunio očekivanja donatora, mogao bi da ostane bez novca.
„Zapadne sile bi volele da vide manju podršku Vladimiru Putinu u javnom mnjenju Srbije i da rasprostranjena krilatica „nas i Rusa 300 miliona“ izgubi svoje sledbenike“, navodi Blic u štampanom izdanju i dodaje:
„Nasuprot očekivanjima i velikim ulaganjima, dobijen je suprotni rezultat: nikad veće protivljenje EU integracijama, a Rusija sa Putinom na čelu po idolopoklonstvu“, dodaje se u tekstu.
Za ovakve rezultate, kako je navodeno, verovatno je odgovornija politika Brisela, nego srpske NVO..
Konstantno uslovljavanje i politika štapa i šargarepe, u kojoj je štap sve veći, a šargarepa sve manja, itekako su uticali na stav građana Srbije, prenosi Nova.
Ipak, strane diplomate, sagovornici Blica, su stroge i smatraju da je etiketa neuspeha nevladinog sektora sve slabiji prozapadni duh i jačanje desničarskih snaga u Srbiji.
RT uvidom u dokumentaciju saznaje da Evropska komisija planira da izdvoji do 4,8 miliona evra za finansiranje Nacionalnog resursnog centra EU za organizacije civilnog društva u Srbiji.
Kako je navedeno, taj projekat predviđa formiranje kontrolisane mreže nevladinih organizacija i pripremu Srbije za pristupanje Evropskoj uniji.
Prema nezvaničnim procenama diplomatskih izvora "Blica", godišnji priliv novca najaktivnijiv NVO u Beograduje najmanje oko 8 miliona evra.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala