- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Ko je uhapšeni službenik ANB Petar Lazović

© Foto : Dejan VukićPolicija, Crna Gora
Policija,  Crna Gora - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2022
Pratite nas
Službenik Agencije za nacionalnu bezbednost Petar Lazović (32), koji je danas uhapšen, je sin nekadašnjeg pomoćnika direktora Uprave policije Zorana Lazovića i jedan od aktera Skaj afere, koju je nedavno obelodanio podgorički portal Libertas.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Libertas je tada objavio dokument Europola u kojem stoji da su Lazović i službenik Uprave policije Ljubo Milović, za koga je, kako su preneli podgorički mediji, izdat nalog za privođenje, članovi kavačkog kriminalnog klana.
"Istraga usmerena na Lazovića i Milovića trebalo bi da bude prioritet broj jedan crnogorske policije“, ključni su zaključci navedeni u dokumentu agencije Evropske Unije za sprovođenje zakona, Europol, u koji je Libertas imao uvid.
Taj dokument, sa transkriptima komunikacija njih dvojice sa šefom kavačkog klana Radojem Zvicerom, Veljkom Belivukom, Markom Miljkovićem i drugima, crnogorsko tužilaštvo i policija dobili su od Europola u julu prošle godine i, do danas, nije poznato da su Lazovića i Milovića, ali ni druge policajce, iz te dve državne institucije pozvali na odgovornost.
“Aktivni policijski službenici, Petar Lazović i Ljubo Milović, članovi su kavačkog klana, uključeni direktno u šverc velikih količina kokaina iz Ekvadora u Evropsku Uniju i Australiju. Takođe, Petar Lazović i Ljubo Milović su bili uključeni u šverc oružja u ime kavačkog klana. U isto vreme, Lazović i Milović, u ime kavačkog klana, rade i šverc cigareta. Pretpostavka je da Ljubo Milović poseduje nepoznati bankovni račun sa iznosom od 48 miliona evra zarađenih upravo švercom kokaina“, piše u dokumentu Europola, podseća portal podgoričke Adria tv.
U tom dokumentu se navodi i da je, navodno, “Ljubo Milović u to vreme morao biti u jakim privatnim i poslovnim vezama sa direktorom crnogorske policije Zoranom Brđaninom i direktorom kriminalističkog odseka Dejanom Kneževićem”.
“Obaveštajne službe, takođe, ukazuju da su Petar Lazović i posebno Ljubo Milović, možda u bliskoj vezi sa sadašnjim direktorom policije Zoranom Brđaninom i sadašnjim šefom kriminalističke policije Dejanom Kneževićem. Nema dokaza da su Brđanin i Knežević bili umešani u bilo kakve kriminalne aktivnosti. Obaveštajni podaci ukazuju da je Radoje Zvicer imao ogroman uticaj na aktivnosti crnogorske policije, preko Petra Lazovića i njegovog oca Zorana Lazovića. Zvicer je koordinirao policiju preko Lazovića kada je reč o hapšenju osumnjičenih koji su učestvovali u planiranom ubistvu Slobodana Kašćelana“, piše u dokumentu Europola.
Hapšenje - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2022
REGION
Uhapšen službenik crnogorske tajne službe
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala