Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Jutarnji list: Hrvati dozvolili Vučiću posetu Jasenovcu, uz dva uslova

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICPredsednik Srbije Aleksandar Vučić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2022
Pratite nas
Hrvatska ipak odlučila da dozvoli posetu predsednika Srbije Jasenovcu, javlja hrvatski Jutarnji list pozivajući se na izvor iz hrvatske Vlade, a kako se navodi, poseta će biti realizovana uz dva uslova.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Prikaži preko celog ekranaIzađi iz režima celog ekrana
„Hrvatska će dozvoliti dolazak predsednika Aleksandra Vučića u Jasenovac, ali to je događaj koji treba dogovoriti diplomatskim kanalima, i vrlo temeljito. To nije bio slučaj, jer Vučić je samo javio Miloradu Pupovcu kako želi iz Gradine u BiH, otići u Pakrac i Jasenovac, a to se ne radi na takav način“, potvrdio je izvor blizak hrvatskoj vladi u razgovoru za Jutarnji list.
„Nemamo ništa protiv njegovog dolaska, ali, ponavljam, potrebno je dogovoriti kako će to izgledati, međutim, to se sigurno neće dogoditi pre jeseni“, potvrdio je on.
Jutarnji navodi da u hrvatskoj Vladi prevladava uverenje kako je predsednik Srbije inicirao celi slučaj zbog unutrašnjih političkih problema s kojima se suočava, kao i kako bi preduhitrio predstojeće obeležavanje Oluje, koju, kako navode, u Srbiji službeno opisuju kao nastavak genocida nad srpskim narodom u NDH.
„To nismo niti ćemo dozvoliti. Neka prođe godišnjica Oluje, a onda će se diplomatije u miru dogovoriti kada i kako bi Aleksandar Vučić mogao doći u Jasenovac, jer tu se ne radi o običnoj poseti“, kaže diplomata.
Nikola Selaković - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2022
SRBIJA
Protestna nota Hrvatskoj zbog zabrane Vučiću da poseti Jasenovac, ambasada odbila notu /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala