Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić: Gledamo da povećanje cena struje i gasa ne bude više od 10 posto

© Tanjug / NEBOJSA RAUStrafostanica
trafostanica - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2022
Pratite nas
Predsednik Vučić je rekao da će gledati da se ne ide na povećanje cena struje i gasa više od 10 posto i najavio da će se nastaviti sa investicijama koje su započete.
"Kada bude bilo povećanja cena, gledaćemo da to povećanje cena električne energije i gasa ne ide preko 10 odsto za naše stanovništvo", rekao je Vučić.
Istakao je da je to neverovatan uspeh imajući u vidu kakve su cene struje i gasa na tržištu.
Vučić je najavio mogućnost da se tokom zime ograniči centralno grejanja u stanovima na određenu temperaturu ukoliko bude problema sa isporukom energenata, ako se, na primer, neko pozove na „višu silu“, a što se već dešava pojedinim zemljama.
„Mi smo razmatrali opcije, ali nismo doneli zaključke da to činimo, svako smanjenje temperature u stanovima za grejanje je ušteda od oko 5,6 odsto dnevnog nivoa potreba za gasom. Još to nismo razmatrali, ali da znate da ako budemo imali većih problema ili se bilo ko bude pozivao na višu silu, da to postoji kao mogućnost“, rekao je Vučić u obraćanju javnosti.
Istakao je da za sada nije takva situacija.
„Videli smo da je EU smanjila temperaturu neophodnu na 19 stepeni. U Beogradu i Novom Sadu propisane su na 19 do 21, ali su obično 22 ili 23 stepena. Nismo dogovarali da smanjujemo temperature, ali da znate da imamo sve planove u zavisnosti od toga šta može da se desi“, rekao je Vučić, prenosi Tanjug.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Predsedništvu Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2022
SRBIJA
Vučić o zabrani odlaska u Jasenovac: Nisam hteo treći put da prihvatim odgovor „nije vreme“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala