- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Deponije – ogledalo našeg nemara prema životnoj sredini u kojoj živimo I Energija Sputnjika

© Sputnik / Lola ĐorđevićPožar na deponiji u Vinči
Požar na deponiji u Vinči - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2022
Pratite nas
Deponije – gradske, regionalne, divlje, organizovane, komunalne... Gomile smeća na obalama reka, u jarugama na obodima naselja, kraj puteva, na privremenim lokacijama koje se koriste decenijama.
Decenijama već se o odgovornom zbrinjavanju komunalnog, građevinskog, medicinskog, industrijskog, opasnog.... otpada govori kao temi N0. 1 za zbrinjavanje.
I, na žalost nije se daleko odmaklo od reči ka delima. I ovih dana čuju se informacije o samozapaljivanju deponija, izazvanog gasovima koji su i bukvalno eksplodirali.
Minulih godina Beograđane je mučio smrad sa deponije u Vinči koja je danima gorela. Istovremeno se puno priča o razvrstavanju komunalnog otpada – izdvajanjem svega onoga što može da se reciklira. A, malo šta je urađeno.
Umesto da se jednostavno primeni iskustvo razvijenih zemalja i iskoriste najnoviji principi i tehnologije upravljanja smećem u Srbiji se, prema komentarima stručnjaka, često najavljuje korišćenje zastarelih principa u rešavanju ovog produkta ljudske civilizacije.
Tema današnje emisije „Energija Sputnjika“ je grešimo i šta nam valja činiti.
Sagovornik Jelice Putniković je Igor Radošević, analitičar zaštite životne sredine.
Energija Sputnjika“ je emisija portala i radija Sputnjik koju vodi Jelica Putniković, stručnjak za energetiku.
Teme su mahom vezane za energetiku i ekonomiju, lokalnog i globalnog karaktera, a gosti su stručnjaci u svojim poljima. Emituje se svakog ponedeljka u 21.00.
Deponije – ogledalo našeg nemara prema životnoj sredini u kojoj živimo I Energija Sputnjika
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala