- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Amerikanac sebe smatra Rusom – i govorio je o Ukrajini

© Sputnik / Kirill Kallinikov / Uđi u bazu fotografijaDžef Monson
Džef Monson - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2022
Pratite nas
Džef Monson, američki MMA borac koji poseduje ruski pasoš, rekao je da sebe smatra Rusom i istakao da ne želi da ode iz Rusije.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Kako je naveo, njegov povratak u Ameriku nije opcija.
„Moj život je u Rusiji. Ovde imam ženu i decu. Ovde imam sportske škole, a planiram da otvorim još besplatnih škola u ovoj zemlji. Ovo je sada moj posao. Radim sa vladom, pomažem ljudima koji su izgubili svoje domove, pomažem deci“, izjavio Monson.
Monson je govorio i o svojim budućim planovima. Prema njegovim rečima, otvoriće sto besplatnih sportskih škola. Projekat će početi u Baškiriji, zatim će se mreža obrazovnih institucija proširiti širom zemlje.
Sportista je priznao da se za rusku istoriju zainteresovao još u detinjstvu. Rado je čitao o Oktobarskoj revoluciji i Velikom otadžbinskom ratu, a u javnosti često ističe svoju ljubav prema komunizmu.
Osim toga, rekao je da mu se jako sviđaju Rusi po mentalitetu i što ih više upoznaje, to se više „zaljubljuje“ u njih.
Podsetimo, Džef Monson je 2016. godine postao državljanin Luganske Narodne Republike, a u maju 2018. predsednik Vladimir Putin mu je dodelio rusko državljanstvo. Za ovaj potez iz Kremlja su rekli da je motivisan Monsonovom sportskom slavom.
MMA borac je poznat kao veliki kritičar američke spoljne politike, a oglasio se i neposredno nakon početka ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini, kada je izjavio da Kijev već osam godina ubija civile u Donbasu.
„Da li ste znali da ovaj rat u Ukrajini traje od 2014. godine – već osam godina? U Americi se širi priča da je Rusija bez razloga napala Ukrajinu i započela ovaj rat pre par meseci, ali zapravo ovaj rat traje već osam godina. Možda se to što je Ukrajina svakodnevno gađala civile ubijajući hiljade ljudi nije smatralo ratom, zato što je Amerika bila saučesnik“, rekao je Monson.
On je potom dodao i da se ruska vojska trenutno nalazi u oslobodilačkoj misiji, braneći svoj narod.
„Bio sam u Donbasu desetak puta od 2016. godine i svaki put sam video kako ujutru lete granate i padaju na civilne objekte. O tome nećete čuti u medijima, a ruska armija se trenutno nalazi u tim regionima, u Donjecku i Lugansku. Ona oslobađa ove ljude od Ukrajine“, nedavno je izjavio Monson.
Amerikanac sa ruskim pasošem ima 60 pobeda i 26 poraza u MMA ringu. On se nije borio još od 2016. godine, a iako ima 51 godinu želi da se vrati u "oktagon", što će se desiti 5. avgusta, protiv Vjačeslava Dacika.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala