- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Abazović: Cene su kao na Azurnoj obali, treba da budemo realni i pošteni

© AP Photo / Darko VojinovicCrnogorski premijer Dritan Abazović
Crnogorski premijer Dritan Abazović - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2022
Pratite nas
Premijer Crne Gore Dritan Abazović izjavio je da turistička sezona nije sjajna ali da su dosadašnji prihodi na zadovoljavajućem nivou. On je dodao da se teško može ponoviti sezona kada je Crna Gora bila 45 dana koronafri destinacija, ali da se nada da će pristići veći broj gostiju u drugoj polovini jula.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Glavna sezona je bila u malom zakašnjenju to je evidentno, ali parametri su takvi da su ukupni prihodi koji su ostvareni na zadovoljavajućem nivou. Ako neko misli da može da se ponovi sezona iz prošle godine gde je špic bio neverovatan zato što smo bili jedina otvorena zemlja 45 dana to će teško moći da se realizuje. To je ogroman pritisak na našu infrastrukturu“, kazao je Abazović.
„Moramo da znamo da je cena voda na primorju i do četiri evra, a pre godinu i po je bila evro i po. Neke sojenice (male kućice na Adi Bojani) su se izdavale po 50 evra, a sada po 250 evra. Samo treba da budemo realni i pošteni“, naglasio je Abazović.

Cene kao na Azurnoj obali

Kako je dodao, Crna Gora se mora prilagoditi novim trendovima.
„Jasno je da bolja i skuplja ponuda ima više gostiju, a ona skromnija je u malo većem problemu. Cene na primorju su kao na Azurnoj obali. To nikada do sada Crna Gora videla nije. Raduje me informacija da dosta turista bira mir, prirodu, bez gužvi, velikih putovanja prema plažama, već biraju da idu u krajeve gde je čist vazduh i gde temperature nisu toliko visoke kao na primorju“, istakao je Abazović.
On je poručio da se svi moraju usredsrediti kako bi priveli turističku sezonu kraju.
„Ovde govorim i u kontekstu naplaćenih poreza ali i o zaradama. Nadam se da će veći talas turista stići u drugoj polovini ovog meseca naročito jer su počeli kolektivni godišnji odmori“, kazao je Abazović.
Kako je dodao Crna Gora je bolja od konkurencije.
„To nije opravdanje ali smo bolji nego neke zemlje sa kojima želimo da se poredimo. To što smo izgubili jedno ogromno turističko tržište pokušava da se nadomesti na drugi način, ali ne treba da se skreće sa uma da je Evropa nažalost u ovom trenutku u ratu. To je izazvalo velike poremećaje svuda ne samo kod nas. Ako sve bude kako treba, računam da ćemo imati solidnu sezonu u kojoj ćemo moći nešto da zaradimo i da ćemo zimu proći sa što manje ožiljaka“, kazao je Abazović, piše portal Analitika.
Ruski turisti - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2022
DRUŠTVO
Sankcije na svoju štetu: Koga skupo košta nedolazak Rusa na more
Plaža u Petrovcu - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2022
REGION
Medojević predviđa: Od turizma ovog ljeta do 600 miliona manje od planiranog?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala