Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vulin: Od danas svi funkcioneri Hrvatske moraće da najave i obrazlože posetu i prolazak kroz Srbiju

© Sputnik / Lola Đorđević Aleksandar Vulin
 Aleksandar Vulin - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2022
Pratite nas
Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije, oglasio se posle odluke Hrvatske da zabrani privatnu posetu Jasenovcu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Od danas svi funkcioneri hrvatske države, svi nosioci službenih ili diplomatskih pasoša moraće posebno da najave i obrazlože svoju posetu ili prolazak kroz Srbiju i biće stavljeni na poseban režim kontrole, izjavio je Vulin.
„Odlukom ustaške Vlade Andreja Plenkovića predsedniku Aleksandru Vučiću zabranjeno je da poseti Jasenovac. Aleksandru Vučiću, unuku jasenovačke žrtve nije dozvoljeno da se pokloni uspomeni na stotine hiljada zaklanih Srba, Jevreja i Roma. Predsedniku Republike Srbije nije dozvoljeno da obiđe najveće srpsko stratište. Ustaše danas, članice Evropske unije, ne vole da ih se podseća koliko su dece poklali. Od danas svi funkcioneri hrvatske države, svi nosioci službenih ili diplomatskih pasoša moraće posebno da najave i obrazlože svoju posetu ili prolazak kroz Srbiju i biće stavljeni na poseban režim kontrole. Tako će biti dok sam ja ministar policije, ili dok Hrvatska ne počne da se ponaša kao da nije NDH“, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, preneo je „Kosovo onlajn“.
Predsedniku Srbije je zabranjeno da položi cveće jasenovačkim žrtvama.
Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković tim povodom u 11 časova održaće vanrednu konferenciju za novinare.
U logoru Jasenovac su hrvatske ustaše, prema izveštajima nezavisnih komisija, od 1941. do 1945. godine ubile 700.000 Srba, Jevreja i Roma, a logor je bio mesto masovnih stradanja žena i dece.
Premijerka Srbije Ana Brnabić - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2022
SRBIJA
Brnabićeva o zabrani Vučiću da poseti Jasenovac: Kao da predsedniku Izraela zabranite posetu Aušvicu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala