Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Srbija sprečila dolazak naoružanih migranata u Austriju

© Sputnik / Viktor ToločkoBeloruski vojnici na granici sa Poljskom
Beloruski vojnici na granici sa Poljskom - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2022
Pratite nas
Austrijske vlasti alarmirane su nedavnom akcijom srpske antiterorističke jedinice samo 10 kilometara od mađarske granice.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Migrantska kriza dostigla je rekord po broju izbeglica, od kojih su neki krenuli put Austrije naoružani automatskim puškama i sa 182 metka, prenose danas austrijski mediji.
U toj akciji je, nadomak Subotice, uhapšeno oko 40 teško naoružanih migranata.
Ta grupa je imala automatske puške, četiri pištolja, 12 noževa, mačete, sablje i 182 metka različitog kalibra, prenosi „Kronen cajtung“, dodajući da su imali i narkotike i šest lažnih pasoša ili ličnih karata.
Austrijske vlasti očekuju da će ove godine biti registrovano oko 70.000 zahteva za dobijanje azila, što bi bila druga najveća vrednost od 2015. godine, podseća dnevnik „Kronen cajtung“.
Da brutalne međunarodne bande krijumčara u senci situacije u Ukrajini vide šansu za nove poslove, pokazuje najnoviji razvoj na balkanskoj ruti, duž koje se, kako se navodi, 45.000 migranata priprema za put ka zapadu.
Na srpsko-mađarskoj granici, piše list, raste pritisak i nasilje među migrantima.
Zbog ove situacije, koja predstavlja pretnju po bezbednost, generalni direktor za javnu bezbednost Austrije Franc Ruf i direktor kancelarije za borbu protiv krijumčara pri Saveznoj kriminalističkoj službi, otputovaće sutra na mađarsko-srpsku granicu, prenosi Tanjug.
Prethodno je bečki dnevnik „Kurir“ objavio kritiku austrijske nevladine organizacije „SOS Balkanrute", koja je kritikovala srpske vlasti i ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina za navodne rasističke izjave i maltretiranje migranata.
Uz slike uhapšenih migranata, list je pokušao da prikaže kako srpske vlasti vrše nasilje nad nedužnim migrantima, bez reči o akciji protiv naoružanih lica.
Zatvor - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2022
REGION
„Promena politike prema migrantima“: Pada žičani zid između Slovenije i Hrvatske
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala