- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski senator o pretnjama za napad na Krim: Demilitarizacija potrebna u celoj Ukrajini

© Sputnik / Konstantin Mihalьčevskiй / Uđi u bazu fotografijaKrimski most
Krimski most - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2022
Pratite nas
Pretnje Kijeva da će napasti Krim potvrđuju da denacifikacija i demilitarizacija treba da se sprovedu u celoj Ukrajini, smatra predsedavajući Odbora za ustavno zakonodavstvo Saveta Federacije Rusije Andrej Klišas.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„U protivnom će uvek postojati pretnja za našu teritoriju, naše građane i infrastrukturu“, napisao je Klišas na svom kanalu na Telegramu.
U subotu je savetnik šefa kabineta ukrajinskog predsednika Aleksej Arestovič rekao da bi Ukrajina mogla da napadne Krimski most „čim se pojavi prva tehnička mogućnost“.

Kraj dominacije Zapada

Senator je dodao i da je epoha negiranja međunarodnog prava i upotrebe sile od strane zemalja NATO-a zarad svojih geopolitičkih interesa završena epohom zapadne dominacije.
„Epoha dominacije Zapada, za koju je Bler toliko zabrinut, je epoha poricanja međunarodnog prava, epoha proizvoljne upotrebe sile od strane zemalja NATO-a po celom svetu zarad svojih geopolitičkih interesa, epoha poricanja suvereniteta drugih država – ove tri decenije nove kolonijalne dominacije Zapada pod maskom brbljanja o ‘liberalnoj demokratiji’su završene, u tome je on u pravu“, ocenio je Klišas.
On je dodao da je Rusija stavila tačku na „neokolonijalnu politiku Zapada pod maskom ‘vrednosti liberalne demokratije’ – neće biti povratka na neoliberalni kolonijalizam“.
Bivši britanski premijer Toni Bler u subotu je na predavanju koje je organizovao britansko-američki fond Dičli rekao da se bliži kraj dominacije Zapada u politici i ekonomiji i da svet može postati u najmanju ruku bipolaran, a moguće i multipolaran.
Raketni sistem HIMARS - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2022
RUSIJA
Kijev preti: Mogli bismo da upotrebimo „himars“ sisteme za udare na Krim
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala