- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Odgovor na pokušaj Kijeva da napadne Krimski most biće razoran

© Sputnik / Alekseй Malьgavko / Uđi u bazu fotografijaProtivvazdušni raketni sistemi S-400 "Trijumf" na položajima u Sevastopolju
Protivvazdušni raketni sistemi S-400 Trijumf na položajima u Sevastopolju  - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2022
Pratite nas
Pokušaj napada na Krimski most vratiće se kijevskom režimu kao uzvratni razorni udar, posle kojeg neće moći da se oporave, izjavio je poslanik Državne dume sa Krima Mihail Šeremet.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Pokušaj ukrajinskih neonacista da napadnu Krimski most će rezultirati razornim udarom na centre za donošenje odluka u Kijevu, vojne infrastrukture i logističke kanale za isporuke oružja. Za svoju provokaciju kijevski režim će dobiti takav odgovor da više neće moći da se oporavi“, rekao je Šeremet za Sputnjik.

Prema njegovim rečima, Krimski most i infrastruktura Krima su pouzdano zaštićeni.
Odgovornost za provokaciju prema Krimu takođe će snositi i Sjedinjene Američke Države, koje isporučuju smrtonosno oružje Ukrajini. Rusija se neće ustručavati sa svojim neprijateljima ako Sjedinjene Američke Države odluče da se pridruže njihovim redovima. Imamo mogućnost da postavimo na svoje mesto američke vlasti koje su prešle sve dozvoljene granice. Pozivamo američki narod da svojoj zemlji povrati civilizovan imidž i protera Bajdenov režim koji teži da ceo svet utopi u krvi“, naglasio je poslanik Dume.
U subotu je portparol glavne obaveštajne uprave ukrajinskog Ministarstva odbrane Vadim Skibicki izjavio da bi Kijev mogao da upotrebi američke rakete za napad na Krim. Sa svoje strane, savetnik šefa kabineta ukrajinskog predsednika Aleksej Arestovič rekao je da bi Ukrajina mogla da napadne Krimski most „čim se pojavi prva tehnička mogućnost“.
Krimski most - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2022
RUSIJA
Ruski senator o pretnjama za napad na Krim: Demilitarizacija potrebna u celoj Ukrajini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala