- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kako drevna veština može da pomogne Novaku Đokoviću?

© Sputnik / Lola ĐorđevićNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2022
Pratite nas
Posle trijumfa na Vimbldonu i otvaranja teniskih terena u Visokom, Novak Đoković se smestio na crnogorskom primoriju gde uz brazilsku kapueru iščekuje informaciju da li će moći da učestvuje na US Openu kao nevakcinisan.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Najbolji srpski teniser doživeo je nekoliko uspona i padova tokom 2022. godine. Zbog činjenice da nije hteo da se vakciniše izbačen je sa Australijan opena, a postoji mogućnost da zbog takvog stava propusti i US Open, kao i preostale turnire do kraja sezone.
Teniski šampion je imao dosta probema i na šljaci gde je zabeležio trijumf na turniru u Rimu, ali ispao na Rolan Garosu od najvećeg rivala Rafaela Nadala. Na to je odgovorio majstorski, jer je prošlog vikenda osvojio sedmi Vimbldon, a ukupno 21. grend slem trofej u karijeri.
Ovih dana Đoković se nalazi na odmoru na crnogorskom primorju, posle nove posete Visokom, gde je otvorio teniske terene. Novak je našao zanimljiv način da se opusti i to uz kapueru, brazilsku drevnu borilačku veštinu koju je i ranije upražnjavao.
Video na kom Đoković vežba pod nadzorom Majstora Pulmaoa već je pobrao simpatije fanova, a nama ostaje da vidimo kako će mu kapuera pomoći u nastavku karijere u pokušaju da osvoji što više trofeja.
Za one koji ne znaju, kapuera je nastala kao forma otpora u robovlasničkom Brazilu. U osnovi je borilačka veština, ima elemente akrobatike, ali uz muziku i ritam. Učitelji Brazilci, putujući i podučavajući zainteresovane građene, šire je po svetu.
I pored toga što je mnogi posmatraju kao igru i ples, kapuera se definiše kao borilačka veština, ima pokrete i napada i odbrane. Takođe, polaganje za pojaseve, od kojih je crveni najjači, još jedna je stvar koja je povezuje sa borbama.
Olga Danilović, Aleksandra Krunić - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2022
SPORT
Nedelja kakvu nismo imali još od Ane i Jelene
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2022
SPORT
Užasni komentari mržnje zbog poređenja Alija i Đokovića
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala