- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Šojgu naložio pojačavanje dejstava ruskih snaga u svim pravcima u Donbasu

© Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaNačelnik ruskog Generalštaba Valerij Gerasimov i ministar odbrane Ruske Federacije Sergej Šojgu
Načelnik ruskog Generalštaba Valerij Gerasimov i ministar odbrane Ruske Federacije Sergej Šojgu - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2022
Pratite nas
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu naložio je da se pojačaju dejstva Oružanih snaga Rusije u svim pravcima, kako bi se sprečilo da Kijev nanese masovne udare na civilnu infrastrukturu, civile u Donbasu i drugim regionima, prenosi pres-služba Ministarstva odbrane Rusije.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Šojgu je saslušao izveštaje komandanata grupa „Jug“ i „Centar“ i drugih vojnih rukovodilaca o trenutnoj situaciji, dejstvima neprijatelja i ispunjavanju zadataka Oružanih snaga RF tokom specijalne operacije u Ukrajini.
„Šef ruskog vojnog resora je dao neophodna uputstva za dalje pojačavanje delovanja grupa u svim operativnim oblastima, kako bi se isključila mogućnost kijevskog režima da izvrši masovne raketne i artiljerijske udare na civilnu infrastrukturu, žitelje naselja Donbasa i drugih regiona“, navedeno je u saopštenju.
Ministar odbrane Rusije je, takođe, uručio medalje „Zlatna zvezda“ Heroja Rusije general-pukovniku Aleksandru Lapinu i general-majoru Eseduleu Abačevu.
Predsednik Rusije Vladimir Putin je ranije potpisao ukaz o dodeljivanju zvanja Heroja Rusije komandantu grupacije „Centar“, general-pukovniku Lapinu, kao i zameniku komandanta Osme armije Južnog vojnog okruga, general-majoru Abačevu „za hrabrost i herojstvo koji su ispoljeni tokom izvršavanja vojničke dužnosti“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala