- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruske snage uništile 115. brigadu Ukrajine, koja je delovala u pravcu Severska

© AP Photo / Nariman El-MoftyUkrajinski vojnici u blizini Lavova
Ukrajinski vojnici u blizini Lavova - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2022
Pratite nas
Oružane snage Rusije su faktički uništile 115. brigadu Ukrajine koja je bila aktivna u pravcu Severska, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije i navelo da je u poslednjih 48 sati poginulo više od 600 ljudi.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Ruska avijacija i artiljerija je onesposobila 21 komandu, pet skladišta sa municijom i tehnikom ukrajinske vojske u 189 rejona.
„Lovci oružanih snaga Rusije su uništili tri aviona Oružanih snaga Ukrajine: dva aviona MiG-29 u Nikolajevskoj oblasti i Dnjepropetrovskoj oblasti i jedan Su-25 u rejonu Severska, kao i dva ukrajinska helikoptera Mi-8 i Mi-24 u rejonu Severska u Donjeckoj Narodnoj Republici“, navodi se u dokumentu.
Osim toga, ruska PVO je oborila 14 ukrajinskih dronova u Harkovskoj, Hersonskoj, zaporoškoj oblasti i u šest rejona Luganske i Donjecke Narodne Republike.
Ruska vojska je uništila u Dnjepropetrovsku u Južnoj fabrici radionicu za proizvodnju komponenti i remont balističkih raketa „Točka-U“ i višecevnih bacača raketa, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
U Nikolajevu je ruska avijacija visokopreciznim raketama za 24 sata onesposobila 200 ukrajinskih nacionalista i stranih plaćenika, dok je 45 ukrajinskih vojnika pobeglo u pravcu Artemovska i ka zapadu Ukrajine.
Udar raketama kalibar na terrorističesku grupu DAEŠ u Siriji - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2022
RUSIJA
Ruska vojska likvidirala grupu ukrajinskih komandanata i stranih dobavljača oružja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala