- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Predsednik ruske Dume o zapadnim raketama: Mogu da se vrate kao bumerang

CC BY-SA 2.0 / Flickr / MC2 Thomas Gooley / Lansiranje balističke rakete "Trajdent" sa američke podmornice "Mejn"
Lansiranje balističke rakete Trajdent sa američke podmornice Mejn - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2022
Pratite nas
Rakete, koje Vašington i Brisel isporučuju Ukrajini, zbog neprofesionalnosti kijevskog režima mogu da se vrate svojim vlasnicima, izjavio je predsednik Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Rakete, koje Vašington i Brisel isporučuju Ukrajini, zbog neprofesionalnosti kijevskog režima mogu da se vrate svojim vlasnicima. To je princip bumeranga. Ministar odbrane Ukrajine Alekej Reznikov je izjavio da se ne razume u rakete, jer je on advokat i ne razlikuje jedan oblik naoružanja od drugog“, napisao je predsednik Državne dume Rusije na Telegramu.

Prema rečima Volodina, SAD u svojoj želji da prolongiraju rat do poslednjeg Ukrajinca Evropu pretvaraju u taoca, kojoj se ti pokloni mogu vratiti.
Ranije Rusija zapadnim zemljama poslala protestnu notu zbog isporuke naoružanja Ukrajini. Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je da želja Zapada da Ukrajina pobedi Rusiju na bojnom polju samo umanjuje mogućnost mirovnog procesa. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je naglasio da zapadne isporuke velikog broja oružja Ukrajini ne doprinose uspešnosti rusko-ukrajinskih pregovora i da će imati negativni efekat.
Američko oklopno vozila - Sputnik Srbija, 1920, 10.07.2022
RUSIJA
"Njujork tajms" upozorava: Američka pomoć Ukrajini nije bezgranična
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala