- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Da li je Vimbldon „poništio“ i Šarapovu?

© Sputnik / Anton Denisov / Uđi u bazu fotografijaMariя Šarapova raduetsя pobede v matče 1/4 finala rozыgrыša Kubka Federacii po tennisu, 2012 god
Mariя Šarapova raduetsя pobede v matče 1/4 finala rozыgrыša Kubka Federacii po tennisu, 2012 god - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2022
Pratite nas
Marija Šarapova, legendarna ruska teniserka, ostvarila se u ulozi majke, a pre nekoliko nedelja nije se pojavila na Vimbldonu na defileu šampiona, niti je njena pobeda u Londonu bila uvrštena u promotivni video sa najvećim momentima u istoriji tog turnira.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Šarapova se porodila u 35. godini, dve sezone posle završetka bogate karijere u kojoj je jedan od zlatnih momenata pobeda na Vimbldonu.
Šarapova je sa 17 godina savladala američku teniserku Serenu Vilijams, ali taj momenat nije bio dovoljan za organizatore Vimbldona da ga bar smeste u 40-minutni video o istorijskim trenucima.
U javnosti se povela polemika o tome zašto je Šarapova „poništena“ sa Vimbldona, sa gotovo jedinstvenim zaključkom da je njena trudnoća iskorišćena kao paravan da Ruskinja doživi sudbinu svojih zemljakinja i zemljaka kojima je bilo zabranjeno učešće na ovogodišnjem turniru.
„Organizatori su mogli da zaštite svoju reputaciju od pitanja samo da su potvrdili da je Mariji poslata pozivnica kao šampionki iz 2004. godine. Izvesno je da nisu želeli uopšte da se bave Ruskinjom, a njena trudnoća je dobar razlog za sakrivanje“, navodi ruski list „Čempionat“.
Ne samo da Šarapova nije prisustvovala, na snimku zlatnih momenata nije bilo detalja iz 2004. godine kada je Ruskinja iznenadila Vilijamsovu i osvojila prvu od pet Grend slem titula.
Ruska teniserka Ana Kalinska - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2022
SPORT
Ana se rasplakala, a Olga pobesnela: „Molim vas, igramo!“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala