- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Podgoričani „preživeli“ atmosferu linča u Prištini: „Neke stvari mi nikada neće biti jasne“.

© AFP 2023 / SAVO PRELEVICFudbaleri Budućnosti
Fudbaleri Budućnosti - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2022
Pratite nas
Fudbaleri podgoričke Budućnosti su u atmosferi linča u Prištini igrali revanš meč prvog kola kvalifikacija za Ligu konferencija protiv ekipa Ljapi, a trener Aleksandar Nedović kaže da mu „neke stvari kao sportisti nikada neće biti jasne“.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Posle pobede od 2:0 crnogorskog tima u prvom duelu, uvertira za revanš meč je bila dramatična jer je objavljena „mobilizacija“ među albanskim huliganima.
Zabranu dolaska dobili su navijači Budućnosti i sve je bilo spremno za „svealbanski pir“, uz već tradicionalno glorifikovanje „velike Albanije“ i terorističke OVK.
U takvoj atmosferi Podgoričani su herojskom igrom uspeli da ostanu neporaženi i da sa rezultatom 2:2 nastave evropsko takmičenje.
„Najbitnije je da smo prošli dalje u teškom ambijentu. Mlada ekipa je podlegla atmosferi u pojedinim momentima, ali je imala srce i borila se. Mislim da smo odigrali dobar meč, dali smo dva gola, imali prečku, još jednu šansu, nekoliko kontri koje smo mogli bolje da završimo i da umirimo navijače rivala“, rekao je Nedović.
On se osvrnuo i na okolnosti na tribinama.
„U ovako organizovanom navijanju i nekim stvarima koje mi kao sportisti nikad neće biti jasne, Budućnost je pokazala da ima veliko srce. Sve smo preživeli, vraćamo se u Podgoricu srećni i zadovoljni”, istakao je Nedović.
Navijači sa transaprentom Kosovo je Albanija - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2022
SPORT
„Vi ste sledeći": U Prištini istakli mapu podeljene Crne Gore /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala