- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Uhapšeni članovi „krofna mafije“ na Halkidikiju – prisiljavali strance da rade za njih na plažama

CC0 / Pixabay/sjleegraves / Krofne
Krofne - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2022
Pratite nas
Grčka policija uhapsila je članove kriminalne organizacije poznate kao „krofna mafija“, koja je delovala na plažama Halkidikija.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Uhapšeno je 12 osoba starosti između 17 i 52 godine, kao i vođa grupe, 39-godišnji Grk, navode tamošnji mediji, prenosi RTS.
Terete se za krivična dela kriminalnog organizovanja, iznude, trgovine ljudima, kršenja zakona u vezi sa sprečavanjem i suzbijanjem pranja novca i kršenja Zakona o oružju, javlja portal Vorija.
Grupa je angažovala strane državljane da prodaju krofne na 19 plaža Halkidikija, a ako bi im se suprotstavili, pretili bi im smrću i fizički bi ih kažnjavali.
Utvrđeno je da su u najmanje sedam slučajeva pripadnici kriminalne grupe naneli telesne povrede i upotrebili vatreno oružje protiv drugih prodavaca brze hrane i vlasnika radnji na plaži.
Ističe se da je vođa grupe uz pomoć dvojice saučesnika pretio vlasniku i zaposlenima jedne klinike tražeći da prihvate njegovu „zaštitu” ili prestanu da rade.
Takođe, vođa „krofna mafije“ tereti se za iznudu novca od dva salona lepote u Solunu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala