- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Severna Koreja oštro reagovala na odluku Ukrajine da prekine diplomatske odnose

© Flickr / diongillardZastava Severne Koreje
Zastava Severne Koreje - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2022
Pratite nas
Ukrajina nema pravo da osuđuje odluku Pjongjanga da prizna DNR i LNR nakon što se pridružila nepravednim i nezakonitim akcijama Sjedinjenih Američkih Država protiv Severne Koreje, piše Rojters, pozivajući se na Ministarstvo spoljnih poslova Severne Koreje.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Kijev nema pravo da osporava naše legitimne akcije u okviru suvereniteta nakon što su ukrajinske vlasti u prošlosti podržavale sankcije SAD protiv Severne Koreje zbog raketnog nuklearnog programa. Nastavićemo da jačamo i razvijamo prijateljske odnose i saradnju sa svim zemljama koje poštuju naš suverenitet i koje su blagonaklone prema nama“, navodi se u saopštenju.
Takođe se Vašington optužuje da vodi „neprijateljsku politiku“ prema Pjongjangu i ističe da raketno-nuklearni program Severne Koreje predstavlja sredstvo samoodbrane.
Severna Koreja je priznala Donjecku i Lugansku Narodnu Republiku. Nakon toga je Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine saopštilo da Kijev prekida diplomatske odnose i ekonomske kontakte sa Severnom Korejom zbog priznanja Donjecke i Luganske Narodne Republike.
Zgrada Vlade Ukrajine u Kijevu - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2022
SVET
Ukrajina prekida diplomatske odnose sa Severnom Korejom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala