Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Oštar odgovor Vulina poslaniku Rade: Neće nas prevaspitavati sledbenici Bandere i hrvatski nacisti

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandar Vulin
Aleksandar Vulin - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2022
Pratite nas
Srbiju i njenog predsednika Aleksandra Vučića neće prevaspitavati sledbenici Stepana Bandere u Ukrajini i hrvatski nacisti, rekao je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, reagujući tako na na pretnje ukrajinskig poslanika Alekseja Gončarenka.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Podsetimo, poslanik ukrajinske Rade napisao je na svom kanalu na Telegramu da će se Ukrajina, zajedno sa Hrvatskom, osvetiti Vučiću za njegove izjave o specijalnoj operaciji, „prevaspitavajući” njega i narod balkanskih zemalja. Gončarenko je nagovestio i da Kijev i Zagreb planiraju da spreče mogući ulazak Srbije u EU.

„Znatan deo zla u Ukrajini dolazi od onih koji sa Hrvatima dele ideje koje su ih dovele do Staljingrada. Hrvati nisu oprostili Vučiću što je preživeli unuk žrtve ustaša, a sada vidimo da njihovi saveznici u parlamentu Ukrajine ne praštaju što nije postao deo antiruske propagande. Pre svega Vučiću ne mogu da oproste što vodi samostalnu i srpsku politiku“, rekao je Vulin agenciji RIA Novosti.

On je dodao da niko neće uspeti da prevaspitava Srbe pod vođstvom sadašnjeg predsednika, pogotovo ne savremenici Ante Pavelića, poglavara nacističke marionetske Nezavisne Države Hrvatske, ili Stepana Bandere.
"Znam koliko im smeta što Srbija ima slobodnog i hrabrog lidera, a svi Srbi svog predsednika. A znam i da smo mi Srbi ponosni na Vučića, jer smo ga izabrali. U Srbiji se predsednici biraju slobodno na izborima, a ne proglašavaju se na trgovima ili na Majdanu“, naglasio je Vulin.
Ranije je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da će ruski predsednik Vladimir Putin u jednom trenutku specijalne vojne operacije uputiti ponudu Zapadu, a ako je Zapad ne prihvati, nastupiće pakao.
Takođe je kazao da ceo zapadni svet preko Ukrajinaca ratuje sa Rusima.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala