Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

OEBS o poseti Prištini bez simbola tzv. Kosova i imena zvaničnika, fotografije Osmanijeve drugačije

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaPriština
Priština - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2022
Pratite nas
Vest da se predsedavajući OEBS i šef poljske diplomatije Zbignjev Rau sastao sa zvaničnicima privremenih institucija u Prištini objavljena je na zvaničnom nalogu Misije OEBS, ali ni na jednoj fotografiji nema simbola takozvanog Kosova. Na fotografijama koje je objavila predsednica privremenih institucija u Prištini Vjosa Osmani drugačiji prizori.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Na zvaničnom nalogu OEBS na Tviteru objavljeno je da se Rau nalazi u poseti Prištini gde se sreo sa zvaničnicima čija imena nisu navedena, prenosi Kosovo onlajn.
Razgovori su, kako je navedeno, bili fokusirani na saradnju sa OEBS i podršku ove organizacije planiranju i sprovođenju reformi na Kosovu.
„Predsedavajući Zbignjev Rau boravi u poseti Prištini gde se sastao sa kosovskim zvaničnicima. Razgovori su bili fokusirani na saradnju sa OEBS i podršku Organizacije u planiranju i sprovođenju reformi“, kratko su poručili iz OEBS.
Inače, Rau se sastao sa predsednicom privremenih institucija u Prištini Vjosom Osmani, premijerom Aljbinom Kurtijem, ministarkom spoljnih poslova Donikom Gervalom i predsednikom Skupštine Gljaukom Konjufcom.
Budući da su tokom sastanaka bile istaknute zastave takozvanog Kosova, Rau nije ispoštovao princip statusne neutralnosti.
Iz tog razloga, Srbija je, preko svoje Misije pri OEBS u Beču, uručila protestnu notu Misiji Poljske.
Vjosa Osmani je pak na svom Tviter nalogu objavila fotografija na kojima se jasno vide zastave OEBS-a i takozvanog Kosova.
OEBS: Spremni smo da pomognemo Belorusiji, specijalna sednica u petak - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2022
SRBIJA
Srbija uručila protestnu notu misiji Poljske: Prekršen princip statusne neutralnosti OEBS-a prema KiM
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala