- Sputnik Srbija, 1920
NAUKA I TEHNOLOGIJA

NASA snimila zapetljani objekt na Marsu – još uvek se ne zna šta je /foto/

CC0 / Unsplash/Planet Volumes / Planeta Mars
Planeta Mars - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2022
Pratite nas
Kamera rovera „Perseverans“ snimila je na površini Marsa objekat nalik zapetljanom kanapu ili špagetama.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Fotografiju je snimila jedna od prednjih kamera rovera za izbegavanje opasnosti, koje prate pejzaž kako bi zaštitile vozilo u vožnji ili dok koristi svoju robotsku ruku. Ipak, NASA zasad nije ponudila objašnjenje o čemu je reč, prenose hrvatski mediji.
Najverovatnije objašnjenje za neobičan smotuljak bilo bi da je to deo komponente iz misije.
„Perseverans“ je već izbliza i izdaleka bacio pogled na ostatke opreme za sletanje, pa je tako u junu rover uočio mali komad termalnog pokrivača priklješten uz stenu.
Dolazak rovera na Mars u februaru 2021. godine bio je prilično dramatičan događaj. Letelica za spuštanje bezbedno je spustila laboratoriju na točkovima na površinu Marsa, a zatim se udaljila i srušila nešto dalje od mesta sletanja. Rover je snimio pad i moglo se videti kako su se komadići opreme raspršili po širokom području planete.
Širi pogled na zapleteni objekat prikazuje ga u odnosu na jedan od točkova rovera i pored robotske ruke. Stena koju rover istražuje je važno mesto za prikupljanje uzoraka.
„Perseverans“ je u krateru Jezero i istražuje nekadašnju rečnu deltu na Marsu, koja je idealno mesto za traženje znakova drevnog života na toj planeti.
Površina Marsa - Sputnik Srbija, 1920, 19.06.2022
NAUKA I TEHNOLOGIJA
Nasin rover snimio neočekivani predmet na Marsu /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala