- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska vojska otkriva detalje sporazuma o izvozu poljoprivrednih proizvoda iz Ukrajine

© AP Photo / Evgeniy MaloletkaUkrajinski vojnik na brodu obalske straže na Azovskom moru u luci Mariupolj na istoku Ukrajine
Ukrajinski vojnik na brodu obalske straže na Azovskom moru u luci Mariupolj na istoku Ukrajine - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2022
Pratite nas
Rusija je predložila mere za korišćenje ukrajinskih luka za izvoz poljoprivrednih proizvoda, koje isključuju mogućnost isporuka oružja Kijevu i provokacije, rekao je novinarima portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov.
„U Instanbulu su 13. jula održane konsultacije predstavnika Ujedinjenih nacija, Rusije, Turske i Ukrajine o uklanjanju blokade ukrajinskih luka radi izvoza poljoprivrednih proizvoda. Rusija je predložila mere koje omogućavaju prevoz prehrambenih proizvoda stranim državama, uključujući i ruske partnere, ali koje isključuju mogućnost da se ti logistički lanci koriste za isporuke naoružanja i vojne tehnike Kijevu ili za provokacije“, rekao je Konašenkov.
Prema njegovim rečima, te predloge su „uglavnom podržali učesnici konsultacija“.

„Uskoro će rad na izradi završnog dokumenta 'Crnomorska inicijativa' biti završen“, rekao je general.

U Istanbulu je održan sastanak o transportu žita i poljoprivrednih proizvoda iz crnomorskih luka u kojem su, pored predstavnika Ministarstva odbrane Turske, učestvovali predstavnici Ministarstva odbrane Rusije, predstavnici Kijeva i UN.
Novi sastanak biće održan naredne nedelje, takođe u Turskoj, i tada se očekuje potpisivanje završnog dokumenta, poručili su u Ankari. UN i Turska su ocenili da je sastanak protekao u pozitivnoj atmosferi.
Pregovori o žitu u Istanbulu - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2022
RUSIJA
„Potrebno zeleno svetlo od Putina“: Američki list otkriva detalje sporazuma o žitu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala