- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Liz Tras optužila Rusiju za smrt britanskog plaćenika

© Foto : Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaBritanska ministarka spoljnih poslova Liz Tras
Britanska ministarka spoljnih poslova Liz Tras - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2022
Pratite nas
Ministarka inostranih poslova Velike Britanije Liz Tras optužila je Rusiju za smrt britanskog plaćenika Pola Urija koji se nalazio u zarobljeništvu u Donjeckoj Narodnoj Republici, objavljeno je na sajtu britanske vlade.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Potresena sam vešću o smrti britanskog humanitarnog radnika Pola Urija koji se nalazio u zarobljeništvu ruskog satelita u Ukrajini. Rusija mora da snosi potpunu odgovornost za to“, navodi se izjava Tras bez objašnjenja šta je razlog zbog koga Moskva treba da snosi odgovornost.

Podsetimo, ombudsmanka DNR Darija Morozova saopštila je ranije u toku dana da je britanski plaćenik Pol Džonson Entoni Dominik Uri, koji je bio zarobljen u Donjeckoj Narodnoj Republici, preminuo 10. jula usled bolesti i depresije.
Britanski Forin ofis potom pozvao na razgovor ruskog ambasadora u Londonu Andreja Kelina.
Ministarstvo spoljnih poslova DNR saopštilo je da im se zvanični London nije obratio povodom plaćenika koji preminuo u zarobljeništvu.
Ministarka spoljnih poslova DNR Natalija Nikonorova je rekla da nije bilo zvaničnih obraćanja u vezi s tim plaćenikom ili nekim drugim plaćenicima iz Velike Britanije, nije ih bilo i nema ih.
Komentarišući to što se Britanija obratila Rusiji u vezi s tim pitanjem, ona je rekla da London igra svoju igru i da treba da se obrati Donjecku, a ne Moskvi.
Takođe je dodala da taj britanski državljanin nije bio borac već da je učestvovao u vrbovanju i da je bio plaćenik i da u DNR sa čuđenjem gledaju na tvrdnje Londona o njegovom „humanitarnom radu“.
Suđenje stranim plaćenicima u DNR - Sputnik Srbija, 1920, 25.06.2022
RUSIJA
„Sada mogu da vidim širu sliku“: Britanski plaćenik iz zatvora o ukrajinskom granatiranju Donjecka
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala