Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Obavljene konsultacije sa predstavnicima SVM, Zavetnika i „Patriotskog bloka“

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICBoško Obradović kod Aleksandra Vučića na sastanku
Boško Obradović kod Aleksandra Vučića na sastanku - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2022
Pratite nas
Predsednik Aleksandar Vučić nastavio je razgovore sa predstavnicima izbornih lista, koje će imati poslanike u budućem sazivu parlamenta, u okviru konsultacija o kandidatu za predsednika nove vlade.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Dansu su konsultacije obavljene sa predstavnicima Saveza vojvođanskih Mađara, Zavetnika i predstavnicima Patriotskog bloka.
Predsednica Zavetnika Milica Đurđević Stamenkoviski izjavila je danas da ta stranka ostaje državotvorna opozicija, ali da je spremna da vladajućoj koaliciji pruži podršku, pa i da učestvuje u vladi nacionalnog spasa.

"Zavetnici će ostati državotvorna opzicija, spremna da pruži podršku odbrani nacionalnih i državnih interesa, u očuvanju vojne neturanosti, ustavnog poretka, KiM u sastavu Srbije", rekla je Đurđević Stamenkovski novinarima nakon konsultacija sa Vučićem.

Navela je i da su predsednika upoznali sa tim da sebe vide u vladi samo u slučaju potrebe da se forima vlada nacionalng jedinstva.
"Ako je tačno da nas čeka teška zima, insistirali smo na širokom konsenzusu, a ne na pojedinačnim dogovorima", naglasila je Đurđević Stamenkovski.
Predsedniku su, kaže, preneli njihova nastojanja u očuvanju nacionalnih vrednosti i potrebi da se zajeničkim snagama odupremo spoljnopolitičkim pritiscima.
Juče, prvog dana konsultacija, Vučić je razgovarao sa predstavnicima manjinskih lista Koalicije Albanaca doline, "Zajedno za Vojvodinu" i "Muftijin amanet", dok se pozivu na razgovor nije odazvala SDA Sandžaka.
Vučić je na Instagramu najavio da će rezultate i utiske sa konsultacija objaviti po okončanju razgovora sa svima koji će poslanike imati u novom sazivu Skupštine Srbije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala