- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rusija je imala AK-47 – da li Srbija dobija BK-47? /video/

© AFP 2023 / ETHAN MILLERBalša Koprivica
Balša Koprivica - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2022
Pratite nas
Balša Koprivica, reprezentativac Srbije i košarkaš Partizana, zablistao je igrajući za Detroit u Letnjoj ligi NBA lige, noseći dres sa brojem 47, što su cifre koje je u američkoj košarci proslavio legendarni ruski igrač Andrej Kirilenko, popularni AK-47.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Koprivica je siguran pod ugovorom sa Partizanom, ali je odlučio da se okuša u Letnjoj ligi NBA i prava prilika za to je bila u duelu protiv Klivlenda.
Koprivica je posle nekoliko mečeva koje je presedeo na klupi konačno dobio priliku da zaigra i za nešto manje od 15 minuta upisao je „sve petice“ – imao je pet zakucavanja iz pet pokušaja, ali i po pet skokova u napadu i odbrani.
Zanimljivost u svemu je da je Koprivica za nastup u Letnjoj ligi izabrao broj 47, iako je u Partizanu „zadužen“ za broj pet, a tokom prethodne karijere imao je uglavnom brojeve u drugoj desetici – 21, 23, 24 i 25.
Ovako, sa brojem 47, Koprivica neodoljivo podseća na rusku legendu Andreja Kirilenka koji je napravio briljantnu NBA karijeru noseći taj broj, uz nadimak AK-47, što mladom Srbinu može da bude referenca za budući BK-47 nadimak.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala