- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova: Izjave Liz Tras o Ukrajini ─ megalomanija drugorazrednog političara

© Sputnik / Maksim BlinovZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije  - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2022
Pratite nas
Pretnje britanske ministarke spoljnih poslova Liz Tras Rusiji i njenom rukovodstvu, kao i želja da se ostvari „pobeda Ukrajine“ nad Rusijom, očigledno predstavljaju megalomaniju drugorazrednog političara, ona treba da brine o poslovima svoje zemlje, izjavila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Ovo je očigledno megalomanija drugorazrednog političara. Sve se to radi umesto da se rešavaju problemi sopstvene zemlje, a njih je mnogo. Sve ove isprazne parole razularene Trasove jasno govori da ona zapravo ili nije u stanju da shvati ozbiljnu krizu u ekonnomiji i unutrašnjoj politici zemlje čiju vladu nastoji da vodi, ili jednostavno ne zna kako da ih prevaziđe, i pokušava da skrene pažnju birača“, navodi se u komentaru Zaharove na sajtu ruskog Ministarstva spoljnih poslova.
Ona je dodala da je očigledno da blagostanje i životni standard običnih Britanaca nije među prioritetima Trasove.
„Na ratoborne napade sadašnjeg šefa Forin ofisa, koji više voli vožnju tenkovima nego ozbiljnu diplomatiju, o rešenosti da ‘porazi’ Rusiju, možemo jednostavno da odgovorimo – neka proba. Tokom viševekovne istorije naše države, mnogi su već pokušali. Kao što je poznato, pametni ljudi uče na greškama drugih. Liz Tras – na svojim“, zaključila je Zaharova.
Ranije je objavljeno da je u svom članku Trasova navela kao jedan od svojih glavnih ciljeva ako bude izabrana na mesto premijera da postigne „poraz Rusije“ u Ukrajini.
U drugi krug izbora za britanskog premijera prošlo je šest kandidata sa potrebnih 30 glasova: bivši ministar finansija Riši Sunak, zamenik ministra za međunarodnu trgovinu Peni Mordont, ministar spoljnih poslova Liz Tras, predsednik Komiteta Donjeg doma Tom Tugendhat, bivši zamenik državnog sekretara za žene i ravnopravnost Kemi Badenok i državni tužilac Engleske i Velsa Svela Braverman.
Bivši britanski premijer Boris Džonson podneo je 7. jula ostavku na mesto lidera Konzervativne stranke nakon talasa ostavki ministara i visokih funkcionera britanske vlade, ali će ostati na mestu britanskog premijera do izbora novog lidera stranke.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala