- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruske snage likvidirale više od hiljadu ukrajinskih ekstremista u DNR i Nikolajevskoj oblasti

© Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaKrstareća raketa Oniks
Krstareća raketa Oniks - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2022
Pratite nas
Oružane snage Rusije uništile su krstarećim raketama „kalibar“ borbena vozila za višecevne raketne sisteme ukrajinske vojske, koja su bila sakrivena u hangarima fabrike u Zaporožju, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Rusije.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Visokopreciznim oružjem u Donjeckoj Narodnoj Republici i Nikolajevskoj oblasti likvidirano je do 1.000 ukrajinskih ekstremista.
„Protivnik trpi značajne gubitke. Visokopreciznim udarima u oblastima naselja Bereznegovato u Nikolajevskoj oblasti, Konstantinovska i Kramatorsk u Donjeckoj Narodnoj Republici pogođeni su punktovi za privremeni smeštaj odreda 35. brigade morske pešadije, 54. mehanizovane brigade, 81. aeromobilne brigade i 109. brigade teritorijalne odbrane. Ukupni gubici ukrajinske vojske u ovim napadima su oko 1.000 ljudi i više od 100 jedinica naoružanja i vojne tehnike“, navedeno je u Ministarstvu odbrane Rusije.
U Harkovskoj oblasti, u naselju Pervomajski, ruski artiljeristi su uništili vod američkih haubica M-777. Ruski sistemi PVO su u protekla 24 sata uništili 12 ukrajinskih bespilotnih letelica, dok su lovci ruske avijacije u vazduhu oborili dva ukrajinska vojna aviona: Su-24 u oblasti Slavjanska i MiG-29 u oblasti Trojickog u Donjeckoj Narodnoj Republici.
U Ministarstvu odbrane je, takođe, saopšteno da je šest pripadnika ukrajinskog nacionalističkog bataljona ubijeno nakon svađe s komandirima, koja je izbila zbog masovnog odbijanja vojnika da ispune naređenja o pomeranju snaga u oblast Kramatorska.
Prema navodima ministarstva, među nacionalistima su sve češći sukobi uz upotrebu oružja.

„Trinaestog jula u 226. ekstremističkom bataljonu 'Kraken' više od 200 ekstremista je odbilo da ispuni naređenje komande o pomeranju u oblast Kramatorska i saopštilo da 'prelazi' u harkovsku gradsku teritorijalnu odbranu“, navedeno je u saopštenju.

Ministarstvo odbrane Rusije je saopštilo da je od početka specijalne vojne operacije uništeno gotovo 250 ukrajinskih vojnih aviona.
„Od početka izvođenja specijalne vojne operacije uništeno je 249 aviona, 137 helikoptera, 1.535 bespilotne letelice, 354 protivraketna kompleksa, 4.050 tenkova i drugih oklopnih vozila, 744 borbena vozila za višecevne raketne bacače, 3.145 jedinica poljske artiljerije i minobacača, kao i 4.292 jedinice specijalne vojne automobilske tehnike“, navedeno je u saopštenju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala