- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Iz ugla dopisnika Sputnjika: U Lugansku se gradi nova bolnica, u Marijupolju se život vraća u normalu

© Sputnik / Valeriй Melьnikov / Uđi u bazu fotografijaPosledice sukoba u Luganskoj Narodnoj Republici
Posledice sukoba u Luganskoj Narodnoj Republici - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2022
Pratite nas
Uslovi života u Lugansku su veoma složeni, ali se ipak postepeno pojavljuju investicije u gradsku infrastrukturu. Ubrzano se odvija gradnja bolnice čiji je temelj postavljen pre tri nedelje.
Projekat, koji je izrađen u vreme pandemije virusa korona i koji se realizuje uz učešće Rusije, predviđa izgradnju prve multifunkcionalne bolnice u regionu sa 200 ležajeva.
Lider LNR Leonid Pasečnik je tokom posete gradilištu istakao da u republici do sada nije bilo infektivnih klinika i dodao će objekat biti dovršen i pušten u rad u najskorije vreme.

Normalizuje se život u Marijupolju

U Severodonjecku i Lisičansku život tek počinje da se vraća u normalu, a za to vreme u Marijupolju uveliko traju radovi na obnovi gradske infrastrukture.
Na mestu porušenih zgrada podižu se nove, izveštava dopisnica Sputnjika Turska Čejda Karan koja je posetila Donbas.
Stanovi u višespratnicama biće besplatno stavljeni na raspolaganje onima čiju su domovi uništeni.
Projekat je startovao u junu a realizuje ga Ministarstvo odbrane Rusije. Odgovorni za izgradnju novih objekata u Marijupolju Oleg Pečonkin rekao je da će ukupno biti podignuto 1.011 stambeni objekat za preko 9.000 ljudi.
Pored toga, postoji još 12 sličnih komercijalnih i nekomercijalnih projekata za izgradnju socijalnih objekata. Ti projekti će biti realizovani u periodu oktobar-novembar.
Rusko Ministarstvo odbrane takođe gradi prvu multifunkcionalnu bolnicu u Marijupolju sa 60 ležajeva. Radovi bi trebalo da budu završeni u periodu septembar-oktobar. Projekat će obezbediti radna mesta za 125 ljudi i to iz Marijupolja i Rusije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala