- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Inženjer proglašen krivim za najveću krađu podataka CIA

© AP Photo / /Carolyn KasterCIA
CIA - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2022
Pratite nas
Bivši softverski inženjer američke Centralne obaveštajne agencije Džošua Šulte proglašen je krivim za najveću krađu poverljivih informacija u istoriji CIA.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Prikaži preko celog ekranaIzađi iz režima celog ekrana
On je juče proglašen krivim po devet tačaka optužnice u američkom okružnom sudu, na osnovu odluke porote koja je većala od petka, prenosi AP.
Šulte, koji je odlučio da se sam brani na ponovljenom suđenju u Njujorku, rekao je porotnicima u završnim rečima da su ga CIA i FBI učinili žrtvenim jarcem za sramotno javno objavljivanje gomile tajnih podataka obaveštajnih i bezbednosnih agencija od strane Vikiliksa 2017.
Optužnica ga je teretila da je sajtu Vikiliks dao na uvid sajber-alate američke vlade za hakovanje, koji su objavljeni u martu 2017. godine.
Američki tužilac Demijan Vilijams naveo je u saopštenju da je Šulte osuđen za „jedan od najdrskijih i najštetnijih dela špijunaže u američkoj istoriji“.
Datum izricanja presude nije još određen, pošto Šulte još uvek čeka suđenje po optužbama za posedovanje i distribuiranje dečije pornografije, za koje se izjasnio da nije kriv, navodi AP.
Zasedanje Evropskog parlamenta u Briselu - Sputnik Srbija, 1920, 10.07.2022
SVET
Evropska unija gradi tajni bunker u Briselu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala