- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Ekstremisti prijete gradonačelniku Nikšića da će ga „odrobijati“

© Sputnik / Senka MilošMarko Kovačević, predsednik Opštine Nikšić
Marko Kovačević, predsednik Opštine Nikšić - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2022
Pratite nas
Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević saopštio je da su mu juče, nakon nereda koji su se dogodili u Nikšiću kada su se sukobile policija i grupa građana, sa nekoliko profila na društvenim mrežama upućene prijetnje.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

On je poručio da mu je sa jednog profila poručeno da će ga „odrobijati“, a sa drugog da je „gotov“.
„Postaje potpuno jasno zašto je u srijedu došla grupa ljudi sa planom da napadne policiju i izazove incidente. Postaje potpuno jasno šta je bila meta onih koji su preko mjesec dana najavljivali ovaj skup i koji su učinili sve da do mirnog koncerta koji bi okupio porodične ljude na našem trgu, nezavisno od političkih i drugih razlika da zajedno proslavimo praznik, ne dođe“, napisao je Kovačević na svom Fejsbuk profilu.
Kako je istakao, „neko ne može da podnese činjenicu da je na mjestu predsjednika Opštine neko ko je Srbin“.
„Čitav ovaj incident i događaj im je trebao da bi koncentrisali ekstremiste i kriminalce da ugroze moju ličnu bezbjednost ne bi li tako pokušali da unesu dodatni nemir u ovo društvo i ne bi li nas pokolebali na putu normalizacije odnosa i stanja u Crnoj Gori. Možete, gospodo, odrobijati i ubiti Marka Kovačevića ali ne možete ubiti ideju i ne možete ubiti istinsku Crnu Goru koja je protiv ovakvih koji prijete na ovaj način kao gospodin sa slike ustala 13. jula 1941. godine“, poručio je Kovačević.
Policija je u Nikšiću juče upotrijebila suzavac kako bi spriječila sukob dvije grupe građana, koje su se okupile da obilježe 13. jul, Dan državnosti.
Građani sa trobojkama u Nikšiću proslavljaju Dan državnosti Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2022
REGION
Kako se umesto praznika u Nikšiću desila „šovinistička predstava“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala