- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Britanci nisu naučili lekciju – nastaviće hajku na Ruse?!

© AFP 2023 / BOB MARTINCentralni teren, Vimbldon
Centralni teren, Vimbldon - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2022
Pratite nas
Rukovodstvo Vimbldona spremno je da i naredne godine zabrani učešće ruskim i beloruskim teniserima i teniserkama na grend slemu u Londonu, prenosi Dejli mejl.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Konačna odluka trebalo bi da bude doneta u martu sledeće godine, ali organizatori Vimbldona spremni su da ponove ovogodišnju zabranu, ukoliko i dalje bude trajala vojna operacija u Ukrajini.
Na Vimbldonu su navodno spremni da još jednom organizuju turnir na kom se bodovi neće dodeljivati i ne mare mnogo za kazne ATP i VTA u tom pogledu.
Organizatori londonskog turnira rukovode se i time da je i Međunarodni olimpijski komitet navodno blizu odluke da ruskim sportistima zabrani učešće na Olimpijskim igrama 2024. u Parizu.
Nedavno završeni Vimbldon nije se vrednovao bodovima na ATP listi, pa je tako najbolji srpski teniser Novak Đoković ispao najveća žrtva u neslaganju između organizatora prestižnog turnira i ATP.
Đokoviću je tako posle osvojene titule oduzeto 2.000 bodova koje je odbranio, što je uzrokovalo njegov pad na 7. mesto ATP liste.
Paradoksalno, Rus Danil Medvedev, kom je zabranjeno da igra u Londonu, ostao je prvi teniser sveta uprkos činjenici da nije nastupio na Vimbldonu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala