- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Pokorio je Evropu – spreman je za Ameriku: „Vreme je!“

© AFP 2023 / INA FASSBENDERVasilije Micić, srpski košarkaš
Vasilije Micić, srpski košarkaš - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2022
Pratite nas
Sve informacije koje dolaze, a vezane su za Vasilija Micića, kažu da je srpski košarkaš svakim danom sve bliži konačnom odlasku u NBA ligu. To kaže i on, a potvrđuju i evropski i američki novinari. Među njima i čuveni Adrijan Vojnarovski.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Micić je prethodnih dana bio na grčkom ostrvu Siros gde je nastupao na egzibicionom turniru čiji je promoter čuveni košarkaš Jorgos Printezis. I tom prilikom je govorio o budućnosti.
„Mogu da kažem da sam ove godine spreman da idem u NBA i da je vreme. Prošle godine nisam bio psihički spreman, želeo sam još jednu godinu dana da igram u Evropi. Veoma sam srećan u Efesu i videćemo šta će biti. Uživam u ovom trenutku“, rekao je Micić za specijalizovani košarkaški portal Eurohups.
Na ta pisanja nadovezao se niko drugi neko Adrijan Vojnarovski
NBA insajder ESPN-a kaže da je Micić privukao ozbiljno interesovanje nekoliko timova iz najkvalitetnije lige na planeti.
Ne samo to, već i da se sa 28 godina ne uklapa u planove Oklahome, koja polaže pravo na njegove usluge. Ali, ako nije zainteresovana Oklahoma, jesu drugi NBA timovi.
Do sada se Micić povezivao sa ekipama Denver Nagetsa, Čikago Bulsa, Milvoki Baksa i San Antonio Sparsa.
Filadelfija je 2014. izabrala aktuelnog plejmejkera Efesa kao 52. pika na draftu, a u međuvremenu je pravo na njega prosledila Oklahomi. Prethodna dva leta Micić se povezivao sa prelaskom u SAD, posebno prošlog leta kada je izabran za MVP-ja Evrolige.
Kako se nedavno pisalo, srpski košarkaš i MVP nedavnog fajnal-fora Evrolige u Beogradu Vasilije Micić stavio je pred NBA timove koji žele da ga angažuju ultimatum u vidu plate od 10,3 miliona dolara.
Videćemo da li ćemo od sledeće sezone u NBA imati još jednog srpskog igrača.
Vasilije Micić, srpski košarkaš - Sputnik Srbija, 1920, 14.05.2022
SPORT
Vasin veleslalom Turskom i Evropom – da li će se sad sklopiti kockice za NBA?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala