- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

U Andrijevici vandali skinuli trobojku sa jarbola ispred Opštine

© Sputnik / Lola ĐorđevićZastava Srbije obasjana sunčevim zracima
Zastava Srbije obasjana sunčevim zracima - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2022
Pratite nas
U noći između utorka i srijede za sada nepoznati počinioci skinuli su i bacili srpsku zastavu trobojku koja je, zajedno sa zastavama Crne Gore i Opštine Andrijevica, stajala stalno istaknuta na jarbolima ispred zgrade lokalne uprave u ovom gradu na sjeveru.
Nakon što je slučaj prijavljen policiji, skinuta zastava trobojka je pronađena zgužvana u obližnjoj ulici.
Predsjednik opštine Andrijevica Željko Ćulafić osudio je taj vandalski čin, ističući da skidanje zastave sa mjesta koje joj pripada, i to na državni praznik Crne Gore, nikome ne može služiti na čast.
“Ne znam šta je nekoga moglo da motiviše da uklanja trobojku ispred zgrade Opštine, ali znam da se radi o jednom krajnje neprimjerenom činu. Ovo je ružna poruka i odraz primitivizna i nepoštovanja civilizacijskih vrijednost. Zato pozivam sugrađane da nikad više ne posegnu za ovakvim radnjama, jer to nas ne miri i zbližava, već nas udaljava jedne od drugih.”, naglasio je Ćulafić, dodajući da je trobojka ponovo vraćena na jarbol ispred zgrade Opštine.
Sličnu poruku uputio je i potpredsjednik opštine Vesko Raketić, navodeći da je u pitanju udar na vrijednosti srpskog naroda koji, kao većinski, živi na području Andrijevice.
“Srpska zastava trobojka je simbol većinskog srpskog naroda u opštini Andrijevica. Ona je postavljena ispred zgrade Opštine u skladu sa svim propisima koji su proklamovani u Crnoj Gori. Zato ovakav nasrtaj u momentu kad se rješavaju važna pitanja za srpski narod u Crnoj Gori predstavlja pokušaj da se tom narodu oduzmu prava koja mu po Ustavu i zakonu pripadaju. Poručujem da su se grdno prevarili oni koji misle da se na ovakav načiin gradi svijetla budućnost. Takođe, poručujem da će se srpska trobojka uvijek vioriti u Andrijevici, isto kao što se viore i druge zastvave koje zakon propisuje.”, istakao je Raketić.
Iz policije su nezvanično saopštili da još uvijek ne znaju ko je skinuo srpsku trobojku i da intenzivno tragaju za počiniocima.Kazali su da zastva nije oštećena, već da je samo odstranjena sa jarbola.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala