- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Spajić i Milatović za pad crnogorske vlade i nove izbore

© Sputnik / Boban NovovićMilojko Spajić i Jakov Milatović
Milojko Spajić i Jakov Milatović - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2022
Pratite nas
Pokret Evropa sad saopštio je kako podržavaju skraćenje mandata aktuelnoj manjinskoj Vladi, jer se, kako su istakli, pokazala kao „nekompetentna da vodi zemlju kroz ekonomske izazove s kojima se svijet suočava“.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Podržavamo skraćenje mandata aktuelnoj manjinskoj Vladi, jer se pokazala kao nekompetentna da vodi zemlju kroz ekonomske izazove s kojima se svijet suočava, kao i da ostvari očekivanja građana o prosječnoj zaradi od 1.000 eura, minimalnoj penziji od 450 eura i punoj zaposlenosti, do kraja naredne godine“, kazali su iz pokreta na čijem su čelu bivši ministri Milojko Spajić i Jakov Milatović.
Dodatni razlog je, kako su istakli, očigledno lošija turistička sezona.
„Osim toga, aktuelna Vlada nema podršku građana, usporila je reforme i nema potrebnu stabilnost, niti parlamentarnu većinu, da deblokira pravosuđe i snažnije iskorači na putu ka EU“, kaže se u saopštenju.
Kako su istakli, podržavaju potpisivanje Temeljnog ugovora čime bi, smatraju, bila uspostavljena pravna jednakost među vjerskim zajednicama.
„A bojazan da bi se padom Vlade dovelo u pitanje potpisivanje Temeljnog ugovora smatramo neosnovanim. Trenutna Vlada, ukoliko to želi, može odmah potpisati ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom, završavajući proces koji je počela prethodna Vlada, a koju je sadašnji premijer srušio nakon što je utvrdila Temeljni ugovor na sjednici 26. januara“, navode u saopštenju.
Stoga, kako su poručili, jedini izlaz iz političke krize vide u novim izborima i formiranju stabilne parlamentarne većine koja bi, naveli su, ispunila sva legitimna očekivanja građana, uključujući bolji standard, vladavinu prava i opipljive EU integracije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala