- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Pokušaje paljenja njiva u Hersonskoj oblasti sprečavaće PVO

© Sputnik / Pavel Lisicыn / Uđi u bazu fotografijaPšenica
Pšenica - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2022
Pratite nas
Pokušaji da se ukrajinskim helikopterima zapale žitna polja u Hersonskoj oblasti biće suzbijeni sistemima PVO, izjavio je šef regionalne administracije Vladimir Saldo.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Oni koriste tako podle i niske stvari da unište rad seoskih radnika koji su u njega uložili svoju dušu. Takvi pokušaji će se zaustavljati PVO sistemima, a mi ćemo moći da sačuvamo letinu, uberemo, sačuvamo i obezbedimo prehrambenu bezbednost i naše oblasti i mnogih drugih“, rekao je Saldo za televiziju „Rusija 24“.
On je istakao da su postupci ukrajinske vojske zlonamerni i nehumani i predstavljaju pokušaj da se stanovništvo zaplaši.
Prema njegovim rečima, i ranije su zabeleženi pokušaji paljenja njiva od strane diverzantskih grupa.
„Protiv ove pojave meštani su počeli da formiraju narodne odrede i da se odupiru pokušajima da se njihovi usevi zapale“, naglasio je Saldo.
On je dodao da će u Hersonskoj oblasti, zbog opasnosti od dizanja u vazduh eksplozivnih naprava i mina na njivama, biti požnjeveno 200.000 tona žita manje, od planiranih 1,5 miliona, biće požnjeveno 1,3 miliona tona.
Prema njegovim rečima, demineri rade na ukanjanju mina sa njiva, ali polja u blizini Nikolajevske i Dnjepropetrovske oblasti nedostupne su za sakupljanje letine.
Ranije je administracija Hersonske oblasti saopštila da je Ukrajina počela da pali žitna polja u pograničnim oblastima uz pomoć vojnih helikoptera koji bacaju zapaljive granate.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala