- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

NATO se fokusirao na vojnu pomoć Kijevu; Zaharova: Kada će se Ukrajina probuditi?

© Sputnik / Konstantin MihalьčevskiйRuska operacija u Ukrajini
Ruska operacija u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2022
Pratite nas
NATO se trenutno usredsredio na pružanje vojne pomoći Ukrajini, a ne na njenu pripremu za pridruživanje Alijansi, saopštio je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg na sednici komiteta Evropskog parlamenta za inostrane poslove i podkomiteta za odbranu.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

"NATO je sada fokusiran na pružanje vojne pomoći Ukrajini kako bi ona uspela da reši problem kao nezavisna suverena zemlja, a ne na njen ulazak. Nameravamo da modernizujemo njene vojne institucije kako bi se vremenom približila članstvu", rekao je on.
„NATO aktivno radi na isporuci što više oružja, težih, naprednih sistema. SAD, Velika Britanija i mnoge druge savezničke zemlje su već obezbedile takve vrste naoružanja, uključujući sisteme M142 HIMARS dugog dometa, koje zaista utiču na situaciju na terenu“, naglasio je generalni sekretar Alijanse.
Stoltenberg je istovremeno naglasio da alijansa sebe ne smatra stranom u sukobu u Ukrajini.
"NATO nije strana u sukobu jer je naša odgovornost da osiguramo bezbednost naših građana i sprečimo eskalaciju sukoba“, rekao je on.
Portparoka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova je prokomentarisala izjavu generalnog sekretara Alijanse rečima: "To je ta zapadna solidarnost do poslednjeg Ukrajinca. Kada će se Ukrajina probuditi?".
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala