- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Odbio je Zvezdu i zablistao na startu Superlige – Mihajlo ide u Rusiju!

Mihajlo Banjac - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2022
Pratite nas
Jedan od najboljih fudbalera Superlige Mihajlo Banjac (22) nalazi se na pragu transfera u Rusiju u redove Krasnodara. Ukoliko se posao realizuje biće to rekordna prodaja u istoriji kluba iz Bačke Topole.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Banjac, koji je proglašen za najboljeg igrača prvog kola Superlige minulog vikenda, trebalo bi da postane fudbaler ruskog prvoligaša za rekordno obeštećenje od 1,6 miliona evra uz mogućnost da konačna cifra sa bonusima naraste do 2,5 miliona.
Takođe, TSC će imati i 20% od sledeće prodaje, a kako je Mihajlo još relativno mlad (22 godine) mogu da računaju na dobru zaradu. U svakom slučaju, klub iz Bačke Topole je u velikom plusu jer je pre dva leta doveo Banjca iz Inđije za samo 100.000 evra.
Mihajlo je prošle sezone u dresu TSC zabeležio sedam golova i deset asistencija u svim takmičenjima, a i novu sezonu je otvorio spektakularno – golom i asistencijom u trijumfu TSC nad Čukaričkim od 4:1.
Dobra forma prošle zime nije promakla ni Crvenoj zvezdi koja je želela Banjca. Hteli su ga i Slavija Prag i Ferencvaroš, ali nisu slali konkretne ponude. Zanimljivo je da je Mihajlo on čak dva puta odbio da se preseli na Marakanu.
Intenzivni pregovori su se vodili poslednjih dana zimskog prelaznog roka, Zvezda je bila spremna da odmah plati 300.000 evra obeštećenja, dok bi TSC imao određene procente pri odlasku fudbalera u inostranstvo.
Ali, potom je Banjac odbio da se preseli na Marakanu. Čak i posle razgovora sa trenerom Dejanom Stankovićem koji mu je objasnio da ga želi u Crvenoj zvezdi. Navodno, on je sebe već video u praškoj Slaviji koja mu je, navondo, nudila bolju platu od Crvene zvezde.
A to je bilo drugi put da je Banjac odbio poziv s Marakane. Crveno-beli su skautirali Mihajla još u leto 2020. dok je nosio dres Inđije. Hteli su da ga kupe i Inđiji su ponudili 50.000 evra.
Plus, mladi fudbaler je tražio garancije da će biti u startnih 11, što u Crvenoj zvezdi nisu mogli da mu potvrde. TSC je bio izdašniji, ali i konkretniji, pa je on otišao u Bačku Topolu. Oba kluba su mu nudili istu mesečnu platu – 5.000 evra.
„Shvatio sam da mi je sigurnije da dođem u TSC, gde me cene i traže, nego da odem negde u neki veliki klub i da nemam minutažu“, rekao je tada Banjac.
Kako bilo, Mihajlo Banjac će uskoro i zvanično postati najskuplja prodaja TSC-a u istoriji kluba. Pre njega rekord je držao Nenad Lukić koji se za 300.000 evra preselio u Honved.
Kristijano Pićini - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2022
SPORT
Šok u Zvezdi – Italijan napustio klub!
Miodrag Grof Božović - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2022
SPORT
„Izdajnici!“ – Grof „zagrmeo“ zbog odlazaka stranaca iz Rusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala