- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Mačići u opasnosti: Tri vrste hrane povučene sa tržišta u Francuskoj

© Sputnik / Natalья SeliverstovaMačići na izložbi "Košariki šou" u Moskvi
Mačići na izložbi Košariki šou u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2022
Pratite nas
Tri vrste hrane za mačke proizvođača „Purina“ povučene su iz prodaje u Francuskoj zbog nedozvoljenog prisustva hemikalija, a sumnja se da je zbog jedne od njih uginulo više mačića.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Nekoliko slučajeva u kojima je prijavljena smrt mlađih mačaka dogodilo se u azilima za mačke u dve francuske pokrajine, a vlasnici su prijavili da su mačići imali tešku dijareju i hipotermiju, prenose francuski mediji.
Jedna od spornih hrana je „Purina pro plan original za mačiće od 1 do 12 meseci sa piletinom“, navodi se na sajtu „Rapel konso“, koja se može naći i na tržištu Srbije.
Druga je „Purina pro plan za odrasle sterilisane mačke sa losom“, navodi „Rapel konso“, francuski specijalizovani sajt za proizvode koji su povučeni sa tržišta.
Treća je „Purina uan džunior sa piletinom“ od 1,5 kilograma proizvedena od 18. 12. 2021. do 13. 4. 2022. godine, objavio je „Rapel konso“.
Radi se o pakovanjima od 10 kilograma, tri kilograma i 400 grama, proizvedenim od 20. 11. 2021. do 13. 4. 2022. godine.
U obe vrste hrane za mačke nađene su nedozvoljene koncentracije dva hloroetanola (etilen hlorohidrin), koji se smatra ekstremno opasnom supstancom.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala