- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Vojni stručnjak: U želji da povrati bogati jug zemlje Kijev se približava "crvenoj liniji"

© Flickr / PrachataiMapa Ukrajine
Mapa Ukrajine - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2022
Pratite nas
Ministar odbrane Ukrajine Aleksej Reznikov izjavio je da je Vladimir Zelenski naredio ukrajinskoj vojsci „da povrati kontrolu nad svojim južnim teritorijama“ koje su od vitalnog značaja za Kijev. Polovina ukrajinskog budžeta se puni iz ovih oblasti.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Na teritoriji koju je oslobodila Rusija živelo je 15 miliona ljudi koji su činili oko 50 odsto ukrajinskog BDP-a. U slučaju da se oslobodi i Odeska i Nikolajevska oblast Kijevu će ostati samo četvrtina BDP. Uzimajući u obzir gubitke tokom specijalne vojne operacije, godišnji budžet ostatka Ukrajine može iznositi manje od 20 milijardi dolara“, objasnio je na telegram-kanalu ruski pukovnik u penziji Mihail Hodorjonak.

Kako je naveo, pošto u najrazvijenijim regionima zemlje živi stanovništvo koje govori ruskim jezikom ukrajinske vlasti, nemajući vojne kapacitete, odlučile su da zaplaše narod koji tamo živi. To ukazuju ukrajinski ekstremisti koji su uhapšeni u tom području.
"Vlada, praktično, direktno govori stanovnicima Hersonske oblasti da će ih granatirati. Iza toga se krije, ne samo ravnodušnost prema životima ljudi, već i nesposobnost ukrajinske vojske da vodi ratna dejstva u punom kapacitetu protiv jakog protivnika", dodao je pukovnik u penziji.
Za sada sve izgleda kao da ukrajinska vojska u svojoj želji da ugodi "prijateljima" iz NATO-a prilazi nekoj "crvenoj liniji".
"Ruski odgovor na krvave provokacije, pretnje lokalnom stanovništvu je poznat. Da li je Kijev spreman za njega?", pita se Hodorjonak.
Podsetimo, ukrajinska vojska je granatirala Novu Kahovku, Hersonska oblast, američkim sistemima HIMARS, gde je poginulo minimum sedam osoba, dok je više od 70 povređeno.
Samohodno oklopno vozilo Šilka u zoni specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2022
RUSIJA
UŽIVO Ukrajinci gađali Brjansku oblast Rusije; U DNR ukinut moratorijum na smrtne kazne
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala