- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Visoko odlikovanje ruske crkve uručeno Branku Vlahoviću, dopisniku „Novosti“ iz Moskve /foto/

© Foto : Ustupljeno SputnjikuRuski patrijarh Kiril odlikovao je dopisnika "Večernjih Novosti" iz Moskve Branka Vlahovića
Ruski patrijarh Kiril odlikovao je dopisnika Večernjih Novosti iz Moskve Branka Vlahovića   - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2022
Pratite nas
Ruski patrijarh Kiril odlikovao je Branka Vlahovića, dugogodišnjeg dopisnika „Novosti“ iz Moskve, visokim ordenom Serafima Sarovskog.
Vlahoviću je orden dodeljen za doprinos razvoju odnosa Ruske i Srpske pravoslavne crkve, povodom njegovog 70. rođendana.Orden mu je u Podvorju SPC u Moskvi, u Hramu Petra i Pavla, uručio novi predsednik Odeljenja za spoljne crkvene veze, mitropolit Volokolamski Antonije.
Hram na Soljanki bio je prepun ruskih i srpskih vernika koji žive u Moskvi. Mitropolit Antonije je na početku svoje nove dužnosti došao u srpski hram u Moskvi, čime je pokazao znak poštovanja prema SPC i srpskom narodu.
© Foto : Ustupljeno SputnjikuRuski patrijarh Kiril odlikovao je dopisnika "Večernjih Novosti" iz Moskve Branka Vlahovića
Ruski patrijarh Kiril odlikovao je dopisnika Večernjih Novosti iz Moskve Branka Vlahovića   - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2022
Ruski patrijarh Kiril odlikovao je dopisnika "Večernjih Novosti" iz Moskve Branka Vlahovića
Mitropolit Antonije govorio je o dugogodišnjim vezama ruskog i srpskog naroda i zahvalio se što je u ovom teškom međunarodnom trenutku SPC pokazala principijelnost i poštovanje crkvenih kanona. On je istakao da će Ruska pravoslavna crkva uvek biti zajedno sa Srbima i štitiće njihove interese.
Vlahović se zahvalio ruskom patrijarhu i njegovim saradnicima na na visokom odlikovanju.
„Raduje me što i u ovim teškim vremenima Srbi pokazuju bratsku ljubav prema Rusiji i znaju da cene vekovno prijateljstvo dva bratska naroda. Srbi koji rade i žive u Rusiji osećaju se kao kod kuće jer se Rusi prema njima odnose kao prema bratskom narodu“, rekao je Branko Vlahović.
© Foto : Ustupljeno SputnjikuAmbasador Srbije u Rusiji Momčilo Babić i ambasador BiH u Rusiji Željko Samardžija
Ambasador Srbije u Rusiji Momčilo Babić i ambasador BiH u Rusiji Željko Samardžija - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2022
Ambasador Srbije u Rusiji Momčilo Babić i ambasador BiH u Rusiji Željko Samardžija
Svečanosti u Podvorju SPC u Moskvi prisustvovali su i ambasador Srbije Momčilo Babić sa saradnicima, ambasador BiH Željko Samardžija, predstavnici Moskovske patrijaršije, ruskog parlamenta i državnih organa, političari koji su osvedočeni prijatelji srpskog naroda.
Novi predsednik Odeljenja za spoljne crkvene veze Moskovske patrijaršije pohvalio je našeg vladiku Antonija Moravičkog, vikara patrijarha srpskog i starešinu Podvorja SPC u Moskvi, koji okuplja u svom hramu ne samo Srbe već i Ruse i u praksi pokazuje kako treba negovati bratske odnose među bliskim narodima.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala