- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska vojska: U Ukrajini za tri sedmice likvidirano skoro 400 plaćenika, 240 pobeglo iz zemlje

© AP Photo / Vadim GhirdaUkrajinski vojnici
Ukrajinski vojnici - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2022
Pratite nas
U Ukrajini je u protekle tri sedmice uništeno skoro 400 stranih plaćenika, a još 240 militanata je pobeglo iz zemlje, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Ministarstvo odbrane Rusije prati i beleži poimenično sve strane plaćenike koji su stigli u Ukrajinu da učestvuju u borbenim dejstvima. Kako smo već rekli, uprkos lažnim izjavama predstavnika kijevskog režima o navodno 20.000 stranih plaćenika koji su stigli na teritoriju Ukrajine, realni broj je mnogo manji. Štaviše, stalno opada“, navodi se u saopštenju.
U protekle tri sedmice u ofanzivnim dejstvima Oružanih snaga Rusije i jedinica narodnih milicija DNR i LNR broj plaćenika u Ukrajini smanjen je sa 3.221 na 2.741 osobu.

„Za to vreme, uprkos tome što je došao još 151 plaćenik, likvidiran je 391 militant. Još 240 plaćenika brzo se povuklo van teritorije Ukrajine“, ističe rusko Ministarstvo.

Većinu plaćenika koji su likvidirani u poslednje tri sedmice u Ukrajini čine Poljaci – 166 ljudi.
„Među predstavnicima Gruzije uništeno je 50 plaćenika, Velika Britanija je izgubila u Ukrajini još 23 plaćenika koji su ubijeni. Takođe, tokom protekle tri sedmice likvidiran je 21 rumunski i 15 kanadskih militanata“, navodi ruska vojska.
Ažurirani podaci o broju stranih plaćenika koji se danas nalaze u Ukrajini objavljeni su na informacionim resursima Ministarstva odbrane Rusije na internetu.
Samohodno oklopno vozilo Šilka u zoni specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2022
RUSIJA
UŽIVO Ukrajinci gađali Brjansku oblast Rusije; U DNR ukinut moratorijum na smrtne kazne
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala